Kvalitetsklubb » Sportsplan » Visjon, verdier og mål

Visjon, verdier og mål

VÅR FELLES VISJON

• SKAPE EN BEDRE FOTBALLHVERDAG FOR ALLE I ORKLANDSREGIONEN!

Med dette mener Orkdal IL og Orkla FK at alle som er involvert i fotballaktivitet i vår regionen skal føle seg trygg, verdsatt og respektert. Klubbene skal sammen gå i spissen, og legge til rette for dette både på og utenfor banen. Våre grunnverdier skal være en rød tråd i alt arbeidet vi gjør, og skal bestandig gå foran sportslige mål.

VÅRE FELLES VERDIER

• I Orkdal og Orkla FK er Fair Play viktig, alle skal ha gode holdninger og vise respekt, toleranse og medmenneskelighet. Dette er verdier vi ønsker å målbære både internt og i våre omgivelser.
  • Alle foreldre skal ha kjennskap og følge NFFs foreldrevettregler.
  • NFFs breddeformel Trygghet + Mestring = Trivsel er grunnleggende i barne- og ungdomsfotballen.
  • Vi tror på at trygge rammer i kombinasjon med rett balanse mellom mestring og utfordring, fører til trivsel og tilhørighet – som igjen fører til at barn og ungdom får lyst til å utvikle seg og spille enda mer fotball.

MÅL OG HENSIKT
Orkdal il og Orkla FK skal med bakgrunn i NFFs visjon ”Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle”, gi et fullverdig fotballtilbud for alle som ønsker å spille fotball i klubbene.

God barne- og ungdomsfotball er kunnskapsbasert og gjennomføres med ‘klubben som sjef’,dvs med basis i sportsplan og med SU som bindeledd, støtte og ekstra ressurs for å sikre en ‘rød tråd’ i arbeidet.

Mottoet er: ”flest mulig – lengst mulig – best mulig !”

Denne sportsplanen beskriver hva Orkdal il og Orkla FK mener er ”God Barne- og Ungdomsfotball”, dvs. hvilke retningslinjer klubbene har vedtatt for aktivitetene i aldersklassene 6 år til senior.

VÅRE FELLES MÅL

• Go foten, gjør hverandre gode.
  • Skape trygghet, utfordring og mestring.
  • Tilrettelegge aktivitet og tilbud til alle.
  • Skape fellesskap og samhold.
  • Flest mulig, lengst mulig, best mulig
  • Like muligheter for sportslig utvikling - uavhengig av kjønn.
  • Skape et dommermiljø i klubben.
  • Være bevisst klubbenes roller som samfunnsaktører.
  • OIL/OFK vil legge til rette for å gi et tilpasset tilbud til gutter og jenter fra 6 år og opp til og med senioralderen.
  • Stor grad av frivillige foresatte som trenere og ledere i barne- og ungdomsfotballen 6-19 år.
  • Tilby kurs for trenere-, ledere- og dommere.
  • OIL/OFK skal være en ressursklubb for klubber i regionen og være åpen for samarbeid med skoleverket.
  • OIL/OFK skal være mulighetenes klubb og utvikle spillere, trenere og ledere for norsk toppfotball.
  • OIL/OFK skal ha et godt og nært samarbeid med næringslivet og kommunen.
  • Legge til rette for drift av Fotball Fritids Ordning (FFO) for jenter og gutter.

ORKDAL IL FOTBALL MÅL

• Være en breddeklubb.
  • Gi spillerne våre mange gode fotballopplevelser, så ofte som mulig - både i trening og i kamp
  • Alle skal oppleve at kamp og trening er morsomt
  • I barnefotballen er leken og det sosiale viktigst

ORKLA FK MÅL

• Være den ledende klubben i Orkdalsregionen.
  • Være Orkdalsregionens naturlige valg for fotballspillere med ambisjoner.
  • Spill på nest høyeste nivå for menn og kvinner senior.
  • Spill på øverste lokale nivå for menn og kvinner junior.