Vant finalen i B-sluttspillet

12/07/2023

OFK Storsjo 2023 J15 01
Orkla FK stilte med to lag i klassen J15 under årets Storsjøcup i Østersund. Begge lagene endte til slutt i B-sluttspillet. Orkla 1 tapte sin 8-delsfinale mot Sport Torghatten. Orkla 2 vant kvartfinalen mot Ås IF, før Sport Torghatten ventet i semifinalen. Semifinalen endte med 3-0 til Orkla, og dermed var det klart for finale i B-sluttspillet. Finalen mot Beitstad ble veldig jevn. Orkla avgjorde til slutt på straffespark, og pokalen fra B-sluttspillet ble med hjem til Orkland. 

Orkla Jenter 15 hadde en fin uke i Sverige. God støtte fra Orklafamilien på tribunen ga også ekstra energi til lagene våre. 

OFK Storsjo 2023 J13
Orkla FK/Orkdal stilte med ett jentelag i 13-årsklassen. Trenerapparatet kom med denne situasjonsrapporten etter årets cup.

Da var Storsjøcup over for denne gang. J13 som stilte med 14 jenter født i 2010 og 2011, har hatt en fin tur med mange gode opplevelser både på og utenfor banen. Spenningen var nok stor før avreise for alle, men virker som alle har hatt det topp! På banen var det både oppturer og nedturer. Gruppespillet gikk litt «trått» men vi fikk en fin tett å spennende kamp mot Brunflo FK der, hvor det endte 1-1 etter mye fint og godt spill av jentene våre. Det var etter denne kampen mange unge sinn som mente vi ble «snytt» for seieren av at vi fikk frispark i mot oss på slutten, og motstanderen scorer på nærmest i siste sekund, men slik er fotball.
Den store oppturen sånn rent sportslig kom vel likevel i 1/8 finalen i B-sluttspillet mo Støren. Denne kampen styrer vi, og vi tar fortjent ledelsen, samt at vi i tillegg setter 2 i stanga og tverrliggeren. Likevel så klarer Støren å komme tilbake og både utligner å går opp i ledelsen utover i 2.omg. Men d jentene gjør i siste halvdel av omgangen etter Støren sitt ledermål, må være det aller beste denne gjengen har prestert. Da ble det et rent stormløp mot motstandermålet i jakt på utligningen.
Når det gjenstår 5-7 min får trenerteamet litt «panikk» og kommanderer vår stødige faste midtstopper opp som ekstra spiss å spiller med bare 2 bak, og også dette takler jentene på mesterlig vis å det ender til slutt i det befriende 2-2 målet rett før slutt!
Den påfølgende straffekonkuransen ble vel et lite antiklimaks i så måte etter denne fantastiske sluttspurten, da vi taper denne på tross av fantastisk innsats av vår keeper som avverger hele 3 straffer i fra Støren. Det holder som sagt likevel ikke til seier og videre avansement i turneringen, og cup-eventyret er over for denne gang med tap i 1/8 finalen. Når jentene får ristet av seg den umiddelbare skuffelsen etter det sure tapet i straffekonkurransen, så vil nok de også innse hvilken kjempekamp de egentlig gjorde her! I tillegg til egne kamper så bidro også flere av jentene på både G13 og J15. God innsats og artig å kan bistå på flere lag!
Så da sier vi takk for oss til Østersund og Storsjøcupen for denne gang og ser fram mot nye eventyr her neste å!

OFK Storsjo 2023 J17 01
Orkla Fk J17 ble nummer 2 i pulja si i gruppespillet. En veldig jevn pulje, der ingen av lagene vant med mer enn ett mål, og alle lagene hadde en seier hver. I gårsdagens kamp mot Ope IF ble det et knepent tap. Jentene var litt tafatte og slappe, kanskje var det det varme været som også spilte inn? I alle fall, prestsjonen var ikke god nok. I dagens første kamp mot Frøsø IF var derimot kampviljen på plass. Jentene brettet opp ermene og ga gass. En jevn batalje mot et fysisk sterkt lag endte uavgjort, men her burde det blitt en seier med tanke på sjansestatistikken. Seieren kom derimot i andre kamp for dagen. Jentene beholdt innsatsen og trua, og vant en fortjent seier mot puljelederen Fram IL. Mye godt spill med store målsjanser, og fine mål, i kampene i dag. Cupen for J17 endte med kvartfinale mot Heimdal/Byneset. En jevn kamp endte med 1-2 tap for Orkla J17, en herlig gjeng med jenter som er veldig gode ambassadører for Orkla FK, både på og utenfor banen!

OFK Storsjo 2023 J17 02
Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere