Uavgjort mot Strindheim i høydramatisk kamp

13/08/2022

Orkla FK er inne i en rekke av tøffe kamper i årets Norsk Tipping - liga. Lørdag var Strindheim motstander på Orkla Sparebank stadion. Strindheim kjemper med de andre Trondheimslagene om andreplassen i divisjonen bak suverene Junkeren. De har riktignok hatt noen tøffe kamper i det siste mot andrelagene til Bodø-Glimt og Rosenborg. Orkla innledet høsten med en viktig seier mot Innstranda. Etter det har det blitt tap mot Nardo og Kolstad. Den omvendte kampen mellom lagene i vår har alle med hjerte for Orkla FK allerede glemt. Den endte 6-0 til Strindheim.

Orkla stilte med en bred tropp i lørdagens kamp. Mats Berg Pedersen var på stopperplass sammen med Henrik Tessem Blomseth. Vidar Røttereng var tilbake på midtbanen, og Kristian Blåsmo Haugbjørg var også inne i startoppstillingen. Ole Løkken kom tilbake fra ferie på kampdag, og var i troppen.

A6540E9A EDAB 4040 B53A A633756A7756

Strindheim gikk rett i angrep på Orkla Sparebank stadion. Bortelaget vant ballen på midtbanen. Et gjennomspill på venstresiden endte hos kantspiller Andrew Zubovic, som satte ballen i mål under Orklas keeper Fredrik Sivertsen Bergslid.

F1E97268 11EA 43AD 9C75 ED962B74F162
Orkla kvitterte nesten med en gang. Et frispark langt ute til venstre ble slått inn foran mål av Pål Fredrik Simonsen. Inn foran mål fikk Emil Solemsløkk Lynum ei tå på ballen, som strøk inn i mål ved den venstre stolpen. Lagene var like langt. Etter åtte minutter tok Orkla ledelsen. Pål Fredrik Simonsen var på nytt servitør. Et innlegg fra Simonsen på høyresiden endte hos Håkon Sanden. Sanden fikk tid til å ta ned ballen, og kapteinen scoret sikkert. På bildet over øker OFK ledelsen til 3-1. Tor Egil Johansen gjør en flott jobb sentralt i banen. Johansen slår ut til Pål Fredrik Simonsen, som dundrer ballen i målet. 3-1 til Orkla var pauseresultatet etter en jevnspilt førsteomgang med et effektivt hjemmelag.

CDABDDA9 AC48 4254 91D7 3FD7CD207922
Andre omgang startet som den første med scoring til Strindheim. Den hurtige høyrekanten Vetle Wenaas skaffet straffe for bortelaget. Patrick James Strand scoret sikkert. Rett etter reduseringen hadde Orkla en stor mulighet ved Pål Fredrik Simonsen, men skuddet fra Simonsen gikk utenfor.

06193714 8123 4B71 BD82 625B067347B7
Strindheim dominerte banespillet utover omgangen, men Orkla forsvarte seg godt. Det ble en høydramatisk avslutning. Alle på Orkla Sparebank stadion trodde at Pål Fredrik Simonsen hadde avgjort kampen like før slutt. Et hardt skudd fra Simonsen gikk via stolpen og i mål ifølge alle som så kampen med Orkla-øyne. Dommer og assistentdommer mente den gikk stolpe-stolpe-ut. På overtid fikk så Strindheim en ny straffe etter en mild dytt i feltet. Det kokte på stadion. Patrick James Strand var sikker også denne gangen. 3-3, og uavgjort mellom lagene. Spillemessig fortjente nok Strindheim poeng, men slik kampen forløp var det utrolig bittert for Orkla og sitte igjen med det ene poenget.

00F68989 E1F2 4EE4 99CC 27C06C6EA208

Denne skjermdumpen fra Direktesport sin sending viser hvor nære Orkla var seieren i denne kampen. Ballen trillet mest sannsynlig bort i pleksiglasset foran hjulet inne i målet, et hjul som brukes til å frakte målet. Orkla sin assistenttrener Magne Kirkholt ble bortvist etter situasjonen. Kirkholt mente som mange andre at Orkla skulle hatt 4-2, og med det sikret tre viktige poeng.

Fullstendige kampfakta fra Orkla - Strindheim lørdag 13. august ser du her.

Trygg/Lade vant borte mot Melhus og passerte Orkla på tabellen. Innstranda tapte mot Junkeren og ligger sist. Tiller gikk på et stortap mot Byåsen, og ligger dermed rett over Orkla på tabellen. Rana tok et poeng mot Kolstad, og har en liten luke til lagene nederst på tabellen. Orkla skal spille mot alle de andre lagene på nedre halvdel i løpet av høsten. Med det offensive spillet som laget viste mot Strindheim skal det være godt mulig å få flere seire i kampene som kommer.