Tung lørdag for Orkla borte mot Strindheim

18/06/2022

Orklas herrelag har hatt en fin periode i Norsk Tipping - ligaen. De tre siste kampene har gitt 7 poeng, og det har ført Orkla over nedrykksstreken i divisjonen. Lørdag var det ny vanskelig bortekamp for OFK. Strindheim, som ligger på 4. plass på tabellen, ventet på Ruta Arena i Trondheim. Tidligere på dagen hadde Orkla kvinner tapt 4-2 på samme bane.

Orkla stilte med en ny bakre firer i kampen mot Strindheim. Henrik Tessem Blomseth og Knut Kåre Brøndbo var ute. Emil Eker Haugen og Lars Dybdahl utgjorde stopperparet, mens Sander Halvorsen og kaptein Håkon Sanden var sidebacker. På kanten var Tobias Forbord Bergsrønning inne på laget i fraværet av Sondre Ysland. Vidar Røttereng spilte på midten i stedet for Erlend Løkken.

Strindheim Orkla menn 180622 06
Kampen startet på verste tenkelig måte for Orkla FK, med baklengs allerede etter to minutter. Patrick James Strand scoret på straffe. Orkla hang bra med spillemessig i starten, men Strindheim tok mer over etter hvert i omgangen. Strindheim fikk ny straffe etter 25 minutter. Strand satte inn sitt andre for dagen. Siste del av omgangen styrte hjemmelaget, og Fredrik Lund økte til 3-0 etter 40 minutter. En avslutning fra Lund inne i 16-meteren gikk i en fin bue over Orkla-keeper Fredrik Sivertsen Bergslid.

Strindheim Orkla menn 180622 05
Orkla hadde også noen store muligheter. Blant annet kunne Tobias Forbord Bergsrønning scoret da han fikk muligheten med venstrefoten inne ved 5-meteren til Strindheim. Bergsrønning traff ikke godt, og sjansen ble avverget. 3-0 var pauseresultatet på Ruta Arena.

Strindheim Orkla menn 180622 07
Strindheim hadde god kontroll gjennom den andre omgangen. Hjemmelaget økte til 4-0 etter 52 minutter. Oskar Andreassen scoret da en ball glapp mellom hendene på Fredrik Sivertsen Bergslid.

Strindheim Orkla menn 180622 08
Eirik Wågan Selnes satte inn 5-0 etter 80 minutter. Selnes scoret på nytt etter 86 minutter, etter en stor feil i Orkla-forsvaret. Få minutter senere reddet Fredrik Sivertsen Bergslid en straffe. Kampen endte 6-0.

Orkla og John Pelu må bare nullstille etter en svak prestasjon mot Strindheim. Neste kamp blir viktig. Lørdag 25. juni kommer Melhus til Orkla Sparebank stadion. Melhus er et av lagene som kjemper med Orkla på nedre halvdel av tabellen. Møt opp på Orkla Sparebank stadion lørdag klokka 16.00!

Full oversikt over Orkla kamper og tabellen ser du her.