Trøndersk fotball samlet til Eggens trenerskole 2024

04/02/2024I helga ble Eggens trenerskole arrangert i Sodvinhallen på Kyrksæterøra. Årets trenerskole ble gjennomført med bare en dag på grunn av uværet Ingunn og påfølgende stormer i Midt-Norge. Blant postene på årets program var Alfred Johansson sitt spillermøte med Rosenborg før RBKs møte med Ranheim søndag ettermiddag. 

Bilder fra en fin fotballsøndag i Sodvinhallen ser du i vårt fotoalbum.

IMG 8494
Eggens trenerskole ble arrangert årlig i perioden 2004-2016. Nils Arne Eggen og Knut Torbjørn Eggen var blant initiativtakerne til trenerskolen. Eggens trenerskole var tilbake i 2023, med Nils Arnes barnebarn Christian Eggen Rismark som en sentral aktør. Eggens trenerskole er med og bidrar til at trøndersk fotball bringer godfotarven videre. Eggen Rismark, som nå er assistenttrener i Ranheim, holdt et innledende foredrag om arven etter Eggen, og Nils Arne Eggens tankesett om fotball og utvikling av fotballspillere som mennesker. 

Eggens trenerskole 2024 07
Svein Maalen ledet en paneldebatt med Nils Arne Eggen og godfortarven som tema. Christian Eggen Rismark er ikke bare barnebarnet til Nils Arne. Christian spilte også under Nils Arne i Orkla FK i 2015. Roar Strand tror ikke han hadde blitt den gode spilleren han ble uten Eggen som trener. Arnstein Røen fikk seks år som trener sammen med Nils Arne Eggen i Orkla Fotballklubb. Alle disse tre hadde hver sitt perspektiv på Nils Arne som fotballtrener, pedagog og menneske. 

Eggens trenerskole 2024 03
Mellom 60 og 70 deltakere var påmeldt til Eggens trenerskole 2024. Vi er veldig glade for at de aller fleste tok turen til Kyrksæterøra, til tross for at trenerskolen i år var veldig uheldig med værforholdene. 

Eggens trenerskole 2024 04
Trenerteamet til Ranheim kjørte ei økt på feltet med spillere fra Rosenborgs ungdomsakademi. 

Eggens trenerskole 2024 05
Senere på dagen kjørte Rosenborg sitt team et praksisøkt inne i Sodvinhallen. Trenerskolen fikk sine første inntrykk av trener Alfred Johanssons tanker om hvordan Rosenborg skal framstå i 2024-sesongen. 

Eggens trenerskole 2024 06
Eggens trenerfond ble delt ut til fire trenere i trøndersk fotball. Det gror godt også på trenersiden i Midt-Norge. 

Eggens trenerskole 2024 08
Det var bra med publikum i Sodvinhallen da kampen mellom Rosenborg og Ranheim startet på ettermiddagen. 

Eggens trenerskole 2024 02
Under kampen fikk deltakerne på trenerskolen komme tett innpå benkene til lagene. De fikk dermed et innblikk i coachingen til trenere på toppnivå i Norge. 

Eggens trenerskole 2024 09
NFF Trøndelag, Rosenborg Ballklubb og Orkla Fotballklubb takker alle som deltok under årets trenerskole. En stor takk til Ranheim som bidro underveis i trenerskolen, og til Sodvinhallen og ansatte der for gode rammer. Vi satser på å være tilbake med en todagers trenerskole i 2025! 

PS! Kampen mellom Rosenborg og Ranheim endte 1-1, etter scoringer av Sverre Nypan og Bendik Bye.

Eggens trenerskole 2024 10


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere