Topplaget Nardo vant på Orkla Sparebank stadion

19/08/2023

Orkla Nardo 2023 01
Orkla FK har vist flott form i høstens Norsk Tipping-liga. Etter tap mot serieleder Strindheim har det blitt seier mot Kolstad og Steinkjer, før OFK sist helg klarte et sterkt bortepoeng mot Tiller. Lørdag ettermiddag var topplaget Nardo motstander på Orkla Sparebank stadion. Nardo har vært uslåelige hjemme på Nissekollen til nå denne sesongen, men på bortebane har det vært mer variabelt for de burgunderfargede fra Trondheim. Orklas gode form og Nardos bortestatistikk ga godt håp om en jevn kamp og poeng for OFK.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. For Orkla manglet kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg som stod over på grunn av gule kort, og Ådne Engelsen Aarberg erstattet Ole Løkken i startoppstillingen.

Orkla Nardo 2023 02
Nardo var best gjennom den første omgangen i varmen på Orkla Sparebank stadion. Før det var spilt 20 minutter ledet bortelaget 0-2. Pål Even Heggelund var først på et innlegg fra høyresiden etter ni minutter. Etter 18 minutter økte Martin Lundal til 0-2 da han umarkert fikk heade ballen i mål etter et frispark sentralt i banen. Orkla fikk til lite offensivt i løpet av de første 45 minuttene, og laget måtte gjøre grep for å kunne melde seg på i kampen igjen. Orkla måtte for øvrig gjøre et bytte etter 32 minutter. Erlend Løkken gjorde sin sesongdebut på Orkla Sparebank stadion, da han kom inn for midtstopper Matias Tørset Bjørnbeth. Victor Wisløff ble flyttet ned på stopperplassen sammen med Emil Eker Haugen.

Orkla Nardo 2023 03
Det var et friskere Orkla-lag som kom ut etter pausen. Håkon Sanden gjorde en flott prestasjon da han fra høyrebacken klarte å dra seg inn i feltet til Nardo med ballen. Sanden så en umarkert Isac Wisløff, som på enkelt vis trillet inn reduseringen. Det var ny spenning i kampen, og Orkla fikk troen på å få med seg viktige poeng i Norsk Tipping - ligaen.

Orkla Nardo 2023 04
Orkla hang bra med spillemessig utover omgangen, og kom til noen småsjanser. Nardo var likevel farligst. Bortelaget hadde et skudd i tverrliggeren, og Orklakeeper Erik Hansen Meidal holdt hjemmelaget inne i kampen med noen fantastiske redninger.

Orkla Nardo 2023 06
På stillingen 1-2 var det spenning på Orkla Sparebank stadion. Orkla følte seg snytt av dommeren som ikke blåste da Martin Hoff Harsvik ble felt rundt 16-meterstreken. Uavhengig av det så slet hjemmelaget med å trenge gjennom et kompakt Nardo-forsvar. Nardo avgjorde kampen etter 88 minutter, da Orkla var altfor passive etter et innkast på høyresiden. Daniel Flaathe-Simonsen satte inn bortelagets tredje mål. Nardo slo Orkla fortjent 1-3, i en kamp med en svak førsteomgang av Orkla. Den andre omgangen var spillemessig bedre, og med hell kunne Orkla kommet tilbake i kampen.

2C3F060C 92AD 46A8 87ED E3E431DEEC3E
Trønder-Lyn tok ett poeng hjemme mot Mosjøen. Verdal tapte klart hjemme mot Rana. Det betyr at det fortsatt er tre poeng opp til trygg plass i Norsk Tipping-ligaen. Neste kamp for Orkla i 3. divisjon er borte mot Mosjøen lørdag 26. august.