Tøff kamp mot et sterkt Molde 2

12/10/2021

Orklas herrelag dro tirsdag til Molde for å møte Molde 2 på Aker stadion. Kampen var flyttet fra lørdag, på grunn av at Molde har spillere på aldersbestemte landslag. Midtukekamp ga adskillig dårligere forutsetninger for Orkla, ettersom Molde 2 da ville ha flere seniorspillere tilgjengelige for sitt rekruttlag. Kampen ble spilt i et vått og kjølig høstvær i Molde(bilder: Direktesport).

Molde 2 Orkla 121021 3
Orkla fikk en OK start de første minuttene på Aker Stadion. Emil Lynum kom til en god avslutning etter fire minutter, men avslutningen gikk rett på keeper Alexandro Craninx, andrekeeperen til Molde sitt eliteserielag. Etter Lynums mulighet tok Molde 2 over fullstendig. Etter seks minutter tok hjemmelaget ledelsen. Datro David Fofana ble spilt gjennom ned på venstresiden. Han la ballen tilbake til Magnus Grødem, som sikkert satte ballen i mål til venstre for Håkon Lilleås Næss. Ved scoringen var det for stor avstand mellom leddene til Orkla, og for få spillere i returrommet rundt 16-meteren. Både Fofana og Grødem var i Moldes tropp mot Odd i siste eliteseriekamp. Etter 14 minutter økte Molde 2 ledelsen ved Niklas Ødegård, spilleren som scoret for Norges G17-landslag mot England forrige uke. Etter det andre målet roet Molde-trykket seg litt ned. Orkla kom noe bedre med i banespillet, selv om de ikke kom til mange muligheter foran Molde-målet. Molde 2 beholdt initiativet i kampen, mens Orkla måtte satse på hurtige overganger. Orkla ble spilt lave utover kampen. Molde 2 hadde ballen, mens Orkla forsvarte seg i en lav 4-5-1. Orkla fikk en halvsjanse mot slutten av omgangen da Sondre Ysland ble spilt fri på høyrekanten. Omgangen sett under ett var Molde 2 nærmere både 3 og 4-0 enn Orkla var redusering. Lagene gikk til pause på 2-0, en fortjent ledelse til hjemmelaget på Aker Stadion.

Molde 2 Orkla 121021 03
Andre omgang startet med en stor sjanse for Orkla. En feilpasning fra Molde 2 ga en fin mulighet for Ole Løkken. Løkken skjøt fra ca 16 meter, men skuddet ble reddet av Craninx i Molde-målet. Molde fortsatte å ha initiativet, men Orkla var noe bedre med. Sondre Ysland fikk en ny god mulighet da han dro seg innover og skjøt med venstrefoten. Skuddet gikk utenfor.

Molde 2 Orkla 121021 04
Etter 55 minutter økte Molde 2 til 3-0. Thomas Nyheim kom seg fram på venstresiden og la ballen flott inn foran Orkla-målet. Datro David Fofana fant rommet mellom Orkla-stopperne, og headet ballen i mål.

Molde 2 Orkla 121021 06
Få minutter senere fikk Orkla inn en redusering. Et gjennomspill fra Tor Egil Johansen i bakrom nådde Ole Løkken. Løkken kom alene med Molde-keeperen, og satte ballen trygt i mål. Målet ga Orkla nytt håp om å få med seg noe fra Aker Stadion. Spillet jevnet seg ut, og Orkla fikk laget høyere opp i banen. Bortelaget gjorde tre bytter med knappe 20 minutter igjen å spille. Mats Berg Pedersen, Eirik Johansen Forbord og Tobias Forbord Bergsrønning kom inn for Tor Egil Johansen, Pål Fredrik Simonsen og Sondre Ysland. Rett etter trippelbyttet økte Molde 2 til 4-1. Et nytt godt innlegg fra Thomas Nyheim kom inn mellom Orkla-forsvaret og keeper Næss. En umarkert Leon Hovland satte ballen i mål. Kampen var i realiteten avgjort. Orkla hang likevel godt med mot slutten av kampen. Ole Løkken fikk blant annet en ny god mulighet for bortelaget. Etter 83 minutter kom Sander Halvorsen inn på høyrebacken for Espen Grøset. Are Aune fikk også noe minutter på Aker Stadion. Junioren kom inn for Steinar Gjersvoll mot slutten av kampen. Molde kontrollerte inn til en fortjent seier 4-1.

For Orkla sin del var det uheldig i møte et såpass sterkt Molde-lag på bortebane, men slik kan det være mot andrelagene til Eliteserielagene. Det er forståelig at Molde ikke ønsker et nedrykk for sitt andrelag, og at de prioriterer noen kamper for å holde plassen i divisjonen. Denne gangen slo det dårlig ut for Orkla, selv om en bortekamp i Molde uansett hadde blitt tøft når vi vet at Molde 2 slo Byåsen 0-2 på Dalgård forrige helg med det laget de vanligvis bruker i divisjonen.

Slik stilte Orkla i kampen borte mot Molde 2

Håkon Lilleås Næss
Espen Grøset - Erik Hægstad Johnsen - Henrik Tessem Blomseth - Håkon Sanden
Sondre Ysland - Steinar Gjersvoll - Ole Løkken - Tor Egil Johansen - Pål Fredrik Simonsen
Emil Solemsløkk Lynum
Benyttede reserver: Mats Berg Pedersen, Eirik Johansen Forbord, Tobias Forbord Bergsrønning, Sander Halvorsen, Are Aune.

Kamprapport fra fotball.no ser du her. NTNUI og Melhus spiller en viktig hengekamp torsdag denne uka. En eventuell vinner av den kampen kommer opp på like mange poeng som Orkla. Taperen av kampen vil ligge på nedrykksplass, med tre poeng opp til OFK. Orkla har alt i egne hender og ben i forhold til å berge plassen i Norsk Tipping-ligaen.

Lørdag 16. oktober spiller Orkla hjemme mot Kolstad, et Kolstad-lag som kjemper på øvre halvdel av tabellen.
Møt opp på Orkla Sparebank stadion lørdag klokka 16.00!