To dødballmål og seier for Orkla

29/07/2023

C9EFFCFA BE19 43AF 8510 CC8B3C1EF70A
Orkla menn senior tok årets første borteseier da Kolstad ble slått 0-2 lørdag ettermiddag. Emil Eker Haugen headet inn en corner i første omgang, og Espen Grøset scoret på straffe i andre omgang. De to dødballmålene sikret Orkla tre viktige poeng nå på starten av høstsesongen(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

299CB8D7 4F3E 4C4B 94FE D0C9BD4BEED4

Kolstad var best det første kvarteret i lørdagens kamp. Orkla kunne fått en baklengs i innledningen, men keeper Even Rønningsbakk og bortelaget klarte å holde buret rent.

D8E0BACD CE8E 46AF 89C7 C5762E223B44

Etter 17 minutter fikk Orkla corner fra venstre. Corneren ble slått inn foran mål, og på første stolpe var Emil Eker Haugen først på ballen. Orkla var i ledelsen, og det ga økt trygghet i spillet til bortelaget.
Utover omgangen fikk Orkla flere gode muligheter. OFK hadde blant annet en heading som gikk i tverrliggeren. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1, etter en omgang der Orkla fikk mer og mer kontroll på kampen.

4F73E5DD C4C1 4C50 9F11 45785203DE92
Orkla har strevd med det defensive gjennom hele sesongen. Lørdag holdt laget endelig nullen igjen! Kolstad var riktignok veldig nære utligning da et skudd gikk på innsiden av stolpen og opp i hendene på Orkla-keeper Rønningsbakk. Midt i den andre omgangen fikk Orkla straffe, etter at en Kolstad-spiller holdt igjen Tor Egil Johansen. Venstreback Espen Grøset satte inn 0-2, som også ble sluttresultatet. Kampen viste at Orkla kan skape mye offensivt på nøyaktig og godt overgangsspill. Duellspillet kommer også til å bli viktig i kampene framover. Årets første borteseier smakte godt!

Oversikt over Orklas avdeling i Norsk Tipping-ligaen ser du her.

Neste kamp for Orkla er hjemme mot Steinkjer lørdag 5. august klokka 15.00. Disse to lagene har nå like mange poeng på tabellen. Vårens oppgjør endte med 4-3 til Steinkjer, i en kamp der Orkla nesten kom tilbake fra 4-0. Med seier på hjemmebane kan Orkla nærme seg lagene over streken på tabellen i Norsk Tipping - ligaen! Både Trønder-Lyn og Verdal tapte sine kamper i helga. Det betyr at det nå er seks poeng opp til disse to lagene for Orkla.

Møt opp på Orkla Sparebank stadion førstkommende lørdag!

908A92D1 D098 4AA1 8AF3 85663BD5E616