Tidlig sesongstart for Gutter 16

08/01/2023

Vi er bare tidlig i januar, men kampsesongen er i gang for Orklas G16-lag. Kvalifiseringen for 0. divisjon, det høyeste nivået i Trøndelag, spilles nå i første halvdel av januar. Med veldig lite treningsgrunnlag skal 15- og 16-åringer i vår region spille kamper for å avgjøre hvilke lag som skal spille 0. divisjon våren 2023.

G16 januar 2023 01
Orkla Gutter 16 består av spillere født i 2007 og 2008. Gutter født i 2006 som spilte på G16 i fjor, har nå tatt steget opp til junior. Inn på laget har fjorårets G14 kommet. Den nye gruppa har knapt nok fått trent sammen før denne kvalifiseringen, så det har ikke vært mye tid for å øve på samhandling og struktur. Slik er nok følelsen for alle lagene som deltar i denne kvalifiseringen. 

G16 januar 2023 03
Orklas guttelag innledet kvalifiseringen på torsdag med hjemmekamp mot Strindheim i Idrettsparken. Det ble en bitende kald opplevelse for både spillere og publikum på en meget kald januarkveld i Parken. Temperaturen var OK, men kald vind preget nok litt av opplevelsen til de over 100 tilskuerne som tok turen for å se på guttene. Strindheim tok tidlig føringen i torsdagens kamp, men Orkla kom tilbake og utlignet mot slutten av første omgang. Lukas Landrø scoret for Orkla. Den andre omgangen ble målløs, og Orkla kunne dermed hente det første poenget i 0, divisjonskvalifiseringen. 

G16 januar 2023 04
Andre kamp var søndag borte mot Verdal/Vinne. Det ble en ny tett og spennende kamp som også endte uavgjort. Elias Rye og Anton Kjøren Grendal scoret for Orkla i oppgjøret som endte 2-2. Siste kamp for Orkla G16 i kvalifiseringen til 0. divisjon er hjemme mot Vestbyen/Nationalkameratene/Sverresborg lørdag 14. januar klokka 16.00 i Idrettsparken på Orkanger. Trondheimslaget slo Verdal/Vinne hele 8-1 i sin første kamp, og vil nok by på tøff motstand for Orkla FK. 

De tre beste lagene i puljen kommer seg gjennom kvalifiseringen og spiller 0. divisjon når sesongen starter utpå våren. Orkanger G16 spiller også kvalifisering, og det kan dermed bli to lokale lag i divisjonen. Ranheim, Stjørdals-Blink og Levanger er allerede kvalifisert, ettersom de har seniorlag i toppfotballen. Rosenborg er også kvalifisert, men de får muligheten til å spille i en nasjonal G16-serie. 

Trykk her for å se oversikt over Orklas gruppe. 

G16 januar 2023 02


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere