Stjørdals-Blink vant målrik NM-kamp

18/05/2022

Orkla fikk besøk av Stjørdals-Blink på Orkla Sparebank stadion onsdag kveld. Dette var den første offisielle runden i årets NM. Orkla slo ut Kvik og Buvik i kvalifiseringen tidlig i vår. Nå ventet sterk motstand i OBOS-laget fra Stjørdal.

15104BF9 E5E4 4F6F 8F73 BF17A921C102
Stjørdals-Blink har hatt en tøff start på årets 1. divisjon, og de var nok ute etter å kjenne på den gode følelsen i onsdagens kamp. Bortelaget stilte med mye av sitt sterkeste mannskap, og gikk rett i strupen på Orkla. De dominerte innledningen totalt, og kom til flere målsjanser. Orkla fikk noe bedre kontroll defensivt etter hvert, men de evnet ikke å skape noe framover.

EC63F93E 2240 4EC5 BA92 AAC3426AD2C3

Stjørdals-Blink tok ledelsen etter 23 minutter. Sondre Stokke skjøt et frispark fra drøye 20 meter. Ballen gikk i mål under en ellers god Orkla-keeper Fredrik Sivertsen Bergslid. Målet ga bortelaget den selvtilliten de trengte for å få til det offensive spillet. Utover omgangen var det total dominans fra bortelaget.

30B432EF 5382 4FAE BBE8 240FB7B1F321

Stjørdals-Blink kjørte på utover omgangen. De lå ofte med 4-5 spillere oppe ved forsvarsrekka til Orkla, og de kom stadig i overtall. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var hele 0-5.

7A85583B 7DBE 4174 9098 D93812D40FF0

Begge lagene gjorde noen bytter i pausen. Jørgen Krogstad og Emil Solemsløkk Lynum kom inn for Orkla, mens Stjørdals-Blink byttet ut flere av sine offensive spillere. Orkla fikk en knallstart på omgangen med scoring etter få minutter. Tor Egil Johansen headet inn reduseringen for OFK på vakkert vis.

CE6714F7 B550 43F0 8A7D EC5BB7B8186C

Den andre omgangen forløp roligere enn den første. Resultatet og mange bytter preget spillet. Stjørdals-Blink kontrollerte spillet, og fikk flere mål annulert.

27E59AD7 6C59 48D2 A46F 0EB62A99FFC4

Orkla fikk en ny redusering etter 80 minutter. Innbytter Emil Solemsløkk Lynum pirket ballen i mål. Samme Lynum scoret på nytt etter 87 minutter. Han vendte opp inne i Stjørdals-Blinks 16-meter, og satte ballen i mål via stolpen. Kjempescoring av Lynum! Stjørdals-Blink fikk en scoring helt på tampen. Kampen endte 3-6.

I fjor kom Orkla til 2. runde i NM. I år stoppet det i 1. runde. Stjørdals-Blink vant greit, selv om Orkla fikk en god opplevelse i andre omgang.

Allerede lørdag er det ny kamp for OFK. Nardo venter på Nissekollen i Norsk Tipping-ligaen.