Sterkt bortepoeng i sesongåpningen for Orkla

05/04/2024

7D9056E3 6CC4 4AC3 9EE2 8343DE3B76D6
Det har vært en lang og god oppkjøring for Orklas herrelag i vinter og vår. Denne uka ble siste treningskamp spilt da OFK og Melhus spilte 1-1 i Gruva. Lørdag startet alvoret med seriekamp borte mot Byåsen. Byåsen og Orkla spilte 2-2 på samme bane i 2023, mens oppgjøret på Orkla Sparebank stadion endte med klar seier til de røde fra Dalgård.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider

Byasen Orkla 060424 01
Det ble en rolig første halvtime på Byåsen Arena. Hjemmelaget hadde mye ball, men Orkla lå fint organisert defensivt, og slapp til lite foran målet til keeper Erik Hansen Meidal. Kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg fikk Orklas første mulighet i kampen da ha dro seg inn i feltet på høyresida. Skuddet fra Haugbjørg med venstrefoten ble reddet av keeper Kasper Røsberg Johansen. Like etter oppstod en merkelig situasjon. En Byåsenspiller var usikker på om ballen var i spill inne i hjemmelagets felt, og det endte med hands og straffe til Orkla. Espen Grøset har stor selvtillit fra 11-metersmerket, og venstrebacken satte inn Orklas første seriemål i 2024. 0-1 på Byåsen Arena! Orkla fikk ikke beholde ledelsen lenge. En opprulling av Byåsen endte med et innlegg fra høyre. Orklas forsvar var dratt for langt over mot ballsida, og på bakre stolpe kunne Heine Enger Kleven sette inn utligningsmålet. 1-1 var pauseresultatet på Byåsen Arena, et godt resultat for Orkla mot en god motstander i Norsk Tipping-ligaen.

Byasen Orkla 060424 02
Nykommer Storm Fagerthun kom inn for Henning Føll Pedersen i pausen. Orkla kom bedre ut i den andre omgangen. Bortelaget fikk løftet spillet sitt mer over på Byåsen sin halvdel, samtidig som den defensive kontrollen ble opprettholdt. Det var god avstand mellom leddene, og bra aggressivitet i forsvarsspillet. Etter 53 minutter fikk Orkla en corner fra venstre. Ballen havnet ute i returrommet hos Gaute Mjønestrø som dundret ballen i mål fra 18 meter. Orkla var tilbake i ledelsen på Extra Arena.

Byasen Orkla 060424 03Man kunne forvente av Byåsen ville ta over banespillet etter Orkla scoring, men det skjedde ikke. Omgangen fortsatte med jevnt spill, og uten de helt store målsjansene. Orkla greide i perioder å holde på ballen, selv om det var Byåsen som kom til de få mulighetene som var i kampen.

Byasen Orkla 060424 04
Etter 76 minutter fikk Byåsen en stor sjanse på høyrekanten. Jonas Bolkan Nordli, som fikk spilletid for Ranheim i OBOS-ligaen i fjor, kom alene med Orklakeeper Erik Hansen Meidal. Meidal kom ut fra målet og reddet mesterlig fra skrått hold. Etter målsjansen slet hjemmelaget med å bryte ned Orklaforsvaret.

Byasen Orkla 060424 07
Orkla kom på en overgang etter 84 minutter, og Kristian Blåsmo Haugbjørg kunne med hell avgjort kampen. Skuddet fra Haugbjørg gikk rett på keeper Røsberg Johansen.

Byasen Orkla 060424 05
For Orkla handlet det om å holde Byåsen unna i sluttminuttene. Det gikk dessverre ikke. I første tilleggsminutt utlignet Byåsen på en corner. Brage Fjellheim Wiik utlignet for hjemmelaget. Kampen på Byåsen Arena endte 2-2. Ett poeng borte mot Byåsen er en bra prestasjon av Orkla, selv om det er bittert å miste to poeng på overtid. Poengdeling var nok likevel rettferdig ut fra sjanser og spill.

Byasen Orkla 060424 06
Neste kamp for Orkla er hjemme mot Strømsgodset 2 lørdag 13. april klokka 13.00. Møt opp på Orkla Sparebank stadion og støtt Orkla i jakten på årets første seier i Norsk Tipping-ligaen.

Oversikt over Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 ser du her.