Steinkjer tok alle tre poengene

14/05/2022

Lørdag var det ny kamp i Norsk Tipping - ligaen avdeling 5 på Orkla Sparebank stadion. Orkla FK tok i mot Steinkjer i en kamp som var viktig for begge lag. Orkla stod med en seier til nå i årets sesong. Den kom hjemme mot Trygg/Lade, en kamp som Orkla styrte fra start til mål og vant 5-1. Sist kamp gikk OFK på et bittert tap borte mot serieleder Byåsen. Steinkjer har fått gode resultater hjemme til nå i år. De har tapt mot Nardo, men slått RBK 2 og Trygg/Lade. Trygg/Lade ble slått hele 5-0 sist helg. På bortebane har det gått tungt for Steinkjer, med klart tap mot Strindheim, og tap mot Melhus, et lag som kjemper i bunnen av tabellen. Orkla stod altså med 3 poeng før lørdagens kamp, mens Steinkjer stod med seks. Seier til Orkla betød at lagene ble likt på tabellen. Seier til Steinkjer ville medføre en seks poengs luke mellom lagene.

Orkla manglet fortsatt Ole Løkken og Knut Kåre Brøndbo. I tillegg var kaptein Håkon Sanden ute av troppen. Inn i troppen var Pål Fredrik Simonsen og Kristian Blåsmo Haugbjørg. og Emil Solemsløkk Lynum stilte for første gang i år i startoppstillingen til Orkla FK.

EA6F9CA7 6363 49F7 ACA3 BDE9B50B8575
Orkla gikk rett i angrep fra start. Etter få minutter traff ballen tverrliggeren bak Steinkjer sin keeper. Et skudd fra Eirik Johansen Forbord traff Emil Solemsløkk Lynum. Ballen gikk i tverrliggeren og ut. Steinkjer tok så over en del av banespillet. Orkla fikk ikke tempo i spillet sitt, og oppspillene ble for upresise.

2C88C639 1850 4103 AC78 D54E18076793

Midt i omgangen fikk Steinkjer to store muligheter foran målet til Fredrik Sivertsen Bergslid, men skuddene gikk utenfor.

D902B584 0236 42BF 928B 5A6C227AF22F
Steinkjer beholdt initiativet, men Orkla skapte også sjanser utover omgangen. Emil Eker Haugen kom til skudd da han ble igjen i angrep etter en dødball. Skuddet fra midtstopperen ble reddet. Orkla kom til noen innlegg fra kantene, men fikk sjelden til avslutning. En litt rotete omgang av OFK endte 0-0. Orkla gjorde to bytter i pausen. Tor Egil Johansen og Ole Tjelle-Heen kom inn for Eirik Johansen Forbord og Jørgen Krogstad.

AFF22964 C987 4B19 92E9 AAE609D7335F

Den andre omgangen startet med stillingskrig. Ingen av lagene skapte noe i innledningen. Etter 55 minutter fikk Steinkjer en enorm mulighet alene med Orklas keeper, men Bergslid i målet reddet mesterlig. Steinkjer hadde troen på seier, og spilte aggressivt over hele banen. Bortelaget fikk fire gule kort i løpet av det første kvarteret av omgangen. Bortelaget fortsatte å skape de største mulighetene, men fikk ikke scoring.

1C6FD6A5 B8BA 487C 8577 A791F92B4A7B

Dette var en kamp som begge lag ønsket å vinne. Slik det ser ut må begge disse lagene kjempe for å kunne få en plass opp mot midten av tabellen. Etter 88 minutter fikk Steinkjer scoringen sin. De vant ballen midt på Orklas halvdel. Max Nygaard Garcia førte ballen mot 16-meteren før han skrudde ballen i hjørnet. Steinkjer vant dermed kampen 0-1, og tok tre viktige bortepoeng. Orkla kunne fått med seg noe fra denne kampen, men ut fra prestasjonen som lagene viste var det fortjent at Steinkjer vant. Alle kamper er tøffe i Norsk Tipping - ligaen. OFK må bare fokusere på kampene som kommer videre utover våren og sommeren.

Slik stilte Orkla i kampen mot Steinkjer lørdag 14. mai 2022

Fredrik Sivertsen Bergslid
Sander Halvorsen - Emil Eker Haugen - Henrik Tessem Blomseth - Espen Grøset
Sondre Ysland - Jørgen Krogstad - Eirik Johansen Forbord - Vidar Røttereng - Pål Fredrik Simonsen
Emil Solemsløkk Lynum

Reserver: Even Rønningsbakk, Martin Hoff Harsvik, Tobias Forbord Bergsrønning, Tor Egil Johansen, Lars Dybdahl, Ole Tjelle-Heen, Kristian Blåsmo Haugbjørg.

Neste kamp for Orkla FK er 1. rundekampen i NM hjemme mot Stjørdals-Blink. Den kampen spilles onsdag 18. mai klokka 18.00. Møt opp på Orkla Sparebank stadion!