Flaks er lov i fotball - seier til kvinnelaget

11/10/2021

Orklas kvinnelag i 3. divisjon er ferdige med høstens grunnspill. Mandag kveld startet de på sluttspillet med hjemmekamp mot NTNUI på Orkla Sparebank stadion. Orkla er i gruppe med NTNUI, KIL/Hemne 2 og Gimse i sluttspillet som avgjør hvilke lag som beholder plassen i 3. divisjon. Hvor mange som holder seg og hvor mange som rykker ned avhenger litt av hvordan det går med de trønderske lagene i 2. divisjon. Det som er sikkert er at 3. divisjon skal spisses fra 16 til 12 lag. For Orkla handler det om å få best mulig resultater i sluttspillet. Orkla og NTNUI møttes sist helg i Trondheim. Da vant Orkla 1-2. NTNUI kom til Orkla Sparebank stadion med noen av de samme spillerne de brukte sist helg, men også med noen nye. NTNUI kan variere mannskap en del fra kamp til kamp, og det er alltid spennende å se hvilket lag studentene stiller med.

1D81EA28 E5EE 471C B583 10A86B5F0C05
NTNUI tok tak i kampen fra start. De tok grep om midtbanen, og viste mye fint pasningspill. De klarte likevel ikke å komme til de store sjansene. Orkla på sin side var veldig farlig på overganger. Elisabeth Forren skapte mye på høyrekanten den første halvtimen. Etter 22 minutter tok Orkla ledelsen på en corner. Lovise Ramvik Berg stupte andreballen i mål. Etter 30 minutter økte Maria Landrø Monsen til 2-0. Maria fikk to muligheter foran NTNUI sitt mål, og hun satte det andre forsøket trygt i mål med venstrefoten.

90E6460B 8B22 4424 B874 A109D7CA138A

NTNUI fortsatte å trykke på, men de fikk ikke mange store sjanser. Orkla hadde faktisk muligheten på 3-0, men skuddet fra Marie Mortensen gikk såvidt utenfor. Resultatet til pause var 2-0 til Orkla, noe heldig ut fra spill, men fortjent ut fra sjanser.

316C469F 8059 4001 9568 E2B69811B7D4

Andre omgang startet som den første med trykk fra bortelaget. NTNUI styrte kampen totalt, og det var helt fortjent da studentene reduserte til 1-2 etter 54 minutter. Noen minutter senere hadde NTNU en suser i tverrliggeren. Presset fortsatte utover omgangen. Orkla hadde mer enn nok med å forsvare seg. Etter 80 minutter kom utligningen. NTNUI var først på en retur og satte inn 2-2. Alt så ut til å snu. Så fikk Orkla en corner etter 82 minutter. Marie Mortensen slo ballen inn foran mål. NTNUI sin keeper var veldig uheldig og rotet ballen inn i eget mål. Orkla var tilbake i ledelsen, på svært heldig vis. De siste minuttene handlet om å holde unna. Ilse Gartenbach og kaptein Synnøve Wingan hadde en travel kveld i midtforsvaret. Kampen ebbet ut uten flere scoringer. Orkla vant 3-2. Flaks er lov i fotball. Orklas kvinnelag fikk en god start på sluttspillet.