Slitekamp ga seier og tre nye poeng

10/08/2023

E8583B2F 4C35 49FB A754 E1660DABE579
Orklas kvinnelag i 4. divisjon gjennomførte en flott vårsesong. I mars avanserte laget til sluttspillet i Adressa-cupen, etter å ha blitt nummer to i pulje med KIL/Hemne 2, Gimse/Melhus/Gauldal og Sokna. I april startet seriespillet, og siden da så OFK kvinner seg aldri tilbake. Elleve kamper ga elleve seire i vårsesongen, og en ganske klar ledelse på tabellen. Torsdag kveld startet seriekampene på igjen for OFK sitt kvinnelag. Første kamp denne høsten var borte mot Charlottenlund 2. Orkla vant greit mot rekruttene til Charlottenlund på Orkanger i vår, og OFK var ute etter å få en god start også på høstsesongen. Det er som alltid spennende å møte klubbers andrelag, da mannskapet kan variere en god del fra kamp til kamp. Orkla var uansett favoritter på CSK Varmbo Arena denne torsdagskvelden i august.

Orkla kom til kampen med mye av sitt faste lag. Synnøve Mjør Wingan er riktignok ute en periode framover. Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

38B29E9F DE18 431D A8AA F2BF2A5DA665
Det ble en litt rotete innledning på kampen. Charlottenlund hadde ballen mest i starten, uten at de kom til de store mulighetene. Etter hvert begynte Orkla å få bedre tak på banespillet. Etter 10 minutter tok OFK ledelsen på kampens første store sjanse. Elisabeth Forren ble spilt fri på høyresiden. Innlegget fra Forren endte hos Line Hoel Fossmo, som satte inn ledermålet for bortelaget. Etter scoringen styrte Orkla kampen, og de kom til flere store sjanser. Blant annet gikk et innlegg fra Mari Lian i tverrliggeren.

97A799EF BA8F 4523 8171 A6E6C067A78A
Orkla så ut til å ha kontroll defensivt utover omgangen, men etter halvtimen spilt førte en pasningsfeil i Orklaforsvaret til en stor sjanse for Charlottenlund 2. Alene med keeper Linda Anderson Stenvik var Julie Thorstensen sikker. Det stod 1-1 på CSK Varmbo Arena. Utligningen ga hjemmelaget økt selvtillit, og spillet jevnet seg ut. Etter 40 minutter tok Charlottenlund ledelsen da de kjørte en god overgang etter Orklacorner. Linda Anderson Stenvik reddet først mesterlig, men en retur fra Solveig Rabliås bie satt i det tomme Orklamålet. Orkla fikk muligheten til å utligne før pause, men de lyktes ikke. Pauseresultatet var 2-1, etter en varierende omgang fra Orkla sin side.

A8D581E8 47C4 429D AD61 FC58DC348B42

Orkla gjorde noen endringer i pausen for å kunne snu kampbildet. Blant annet var Lovise Ramvik Berg flyttet fra stopperplass og opp som spiss. Fra starten av den andre omgangen var det et mye mer aggressivt Orklalag på banen. Før fem minutter spilt kom utligningen. Julie Skaugen Runhaug kom ned på venstresiden. Inne foran mål var Line Hoel Fossmo nok en gang på plass. 2-2!

6BFF686B 687F 4270 8C65 AB3FD4FF6DBF
Midtveis i omgangen tok Orkla ledelsen. En aktiv Julie Skaugen Runhaug på venstrebacken var igjen involvert. Lovise Ramvik Berg satte inn 2-3 til OFK, og det var fortjent ut fra spill og sjanser. Med bare ett måls ledelse var det lenge spenning i kampen. Mari Lian skapte ro i Orklaleiren etter 85 minutter spilt da hun økte til 2-4 på et langskudd. Rett før slutt satte Ida Ljøkelsøy inn 2-5 i åpent mål, etter en tversoverpasning fra Elisabeth Forren. En slitekamp for Orkla kvinner endte med årets 12. strake seier. Det ble 2-5 på CSK Varmbo Arena.

Torsdag 17. august klokka 20.00 møter Orkla Selbu på Orkla Sparebank stadion. Møt opp og støtt kvinnelaget vårt!

Oversikt over Adressa-ligaen 4. divisjon kvinner avdeling 2 ser du her.