Orkla videre til 2. kvalifiseringsrunde i NM

19/03/2023

OFK Hemne herrerOrkla FK sitt herrelag spilte søndag årets første tellende kamp da de reiste til Sodvinhallen for å møte KIL/Hemne i 1. kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet 2023. Lagene spilte en jevn kamp tidligere i vinter, og alt lå til rette for et nytt spennende oppgjør på Kyrksæterøra denne søndagskvelden. For John Pelu og Orkla ble cupkampen en opptur. Bortelaget tok en trygg seier 0-3, og avanserte videre til den andre kvalifiseringsrunden.

Kampfakta fra KIL/Hemne - Orkla søndag 19. mars ser du på NFF sine sider

Martin Hoff Harsvik sendte Orkla i ledelsen etter 18. minutter. 0-1 var også pauseresultatet i Sodvinhallen. I starten av andre omgang økte Sondre Fagerholt til 0-2. Fagerholt har vært målfarlig gjennom hele vinteren, og også denne gang kom den offensive midtbanespilleren på scoringslista. Etter drøye timen økte midtstopper Emil Eker Haugen til 0-3, og kampen var i realiteten avgjort. Orkla FK vant 0-3 borte mot KIL/Hemne, og kan nå gjøre seg klare for ny cupkamp. Et skår i gleden over avansement var at Sindre Tørset Valø fikk rødt kort mot slutten av kampen. Valø må dermed sone karantene i den andre kvalifiseringsrunden.

For Orkla var kampen en god test med tanke på hvor laget står nå i sesonginnledningen. Mange nye spillere er inne på laget. Kristian Blåsmo Haugbjørg er på ingen måte noen veteran. Likevel går han foran som kaptein for et nykomponert Orkla-lag. Keeper Erik Hansen Meidal holdt nullen i sin debut etter overgangen fra Namsos. Ola Morten Forren er tilbake i Orkla etter flere år borte. Isac Wisløff spilte sin første offisielle Orkla-kamp, mens storebror Victor stilte som innbytter etter langt skadefravær. I tillegg til disse spillerne hadde Orkla også flere lovende juniorer på benken. Vi gleder oss til fortsettelsen!