Orkla videre til 1. runde i cupen!

30/03/2022

Orkla FK slo Buvik på bortebane i 1. kvalifiseringsrunde til NM. Torsdag ventet et nytt 4. divisjonslag i 2. kvalifiseringsrunde, da Trondheimslaget Kvik kom til Orkla Maskin arena for å møte OFK. Kvik spilte kvalifisering for opprykk til 3. divisjon i fjor høst, men der kom de til kort mot Trygg/Lade.

1691B3BF 2D46 490A 80BD 087A66E2D20D

Orkla FK var favoritter på hjemmebane i Idrettsparken, og laget innfridde i den første omgangen. Det tok riktignok litt tid før det ble nettkjenning. Etter knappe halvtimen tok Orkla ledelsen ved midtstopper Henrik Tessem Blomseth. Like før pause la Ole Løkken på til 2-0. Midtbanespilleren har fått en god start på sesongen, med scoring i begge kvalifiseringskampene i NM. Stillingen til pause var 2-0 til Orkla.

2BD72EC8 4C47 4554 BFA0 1B5B4E6C3358

Med en tomålsledelse kunne Orkla ta fatt på andre omgang med selvtillit og god tro på seier. Kaptein Håkon Sanden, som denne sesongen er flyttet fram på kanten, økte til 3-0 etter 69 minutter. Kampen så ut til å være avgjort. Kvik fikk en redusering etter 80 minutter ved David Melkvik, og det skapte en viss spenning. Trondheimslaget fikk en ny redusering fem minutter senere, og da var det full kamp igjen. Orkla FK slapp med skrekken, og kampen endte med seier 3-2. I likhet med kampen mot Buvik klarte ikke OFK å styre kampen inn uten at det ble spennende på slutten. Det kokte bra blant spillere og trenere, og dommeren fikk også en hektisk slutt på kampen. Kristian Blåsmo Haugbjørg og trener John Pelu fikk se det røde kortet. Uavhengig av andre faktorer må det øves på å kontrollere en trygg ledelse. Det viktigste er uansett avansement til den første ordinære runden i Norgesmesterskapet!

Nå skal det trenes godt fram mot serieåpningen i Norsk Tipping - ligaen. Første kamp er hjemme på Orkla Sparebank stadion søndag 10. april klokka 13. Da går Orkla FK for tre poeng mot Rana!

Sett av dagen og møt opp på stadion for å støtte OFK fram mot seier og en god start på sesongen!

NB! Første runde i NM skal etter planen være spilt innen 19. mai.

Slik stilte Orkla FK i torsdagens cupkamp

Keeper: Even Rønningsbakk
Forsvar: Kristian Blåsmo Haugbjørg, Henrik Tessem Blomseth, Knut Kåre Brøndbo, Espen Grøset
Midtbane: Tobias Bergsrønning Forbord, Vidar Røttereng, Pål Fredrik Simonsen, Ole Løkken, Håkon Sanden
Spiss: Martin Hoff Harsvik

Reserver: Emil Eker Haugen, Emil Solemsløkk Lynum, Jørgen Krogstad, Tor Egil Johansen, Sander Halvorsen, Eirik Johansen Forbord