Orkla videre i cupen etter straffer

26/03/2023

D9B6D69E 2A15 4D39 BB84 D6A9D6E5506A

Orkla FK møtte Tiller på hjemmebane i den andre kvalifiseringsrunden til Norgesmesterskapet i fotball 2023. Det ble nok en gang et spennende oppgjør mellom to jevne lag. Ved full tid stod det 2-2 i Idrettsparken. Ekstraomgangene ble målløse, og kampen måtte avgjøres på straffespark. I straffesparkkonkurransen scoret Orkla på alle sine fem, mens Tiller bommet på en. Det betyr at Orkla er videre i NM, og klare for den første offisielle runden i cupen.

Kampfakta med lagoppstillinger ser du på NFF sine sider.

Orkla kom best ut i førsteomgangen på Orkla kunstgress. Allerede etter ni minutter var Henning Føll Pedersen framgå og ga Orkla ledelsen. Tiller kvitterte etter 20 minutter, før spiss Martin Hoff Harsvik ga Orkla ledelsen ti minutter før halvtid. Tiller fikk en god start på den andre omgangen da de utlignet etter fem minutter. Resten av kampen ble målløs, før Orkla trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen. Dette var en kamp som like gjerne kunne endt med borteseier, men heldigvis var Orkla både heldige og dyktige nok til å sikre avansement.

Også i 2022 kom Orkla inn i den første offisielle runden av NM. Da kom OBOS-laget Stjørdals/Blink til Orkla Sparebank stadion. Nå kan John Pelu og laget vente i spenning på hvem som blir årets motstander. Man kan ønske seg et eliteserielag og mindre mulighet for avansement, eller man kan ønske seg en divisjonskollega med større muligheter for seier. Spennende blir det uansett! 1. runde i cupen skal gjennomføres rundt 24. mai.

Innen den tid er seriespillet i gang for fullt. Første seriekamp for Orkla herrer er hjemme mot Kristiansund 2 tirsdag 11. april klokka 18.00. Vi gleder oss allerede!