Orkla vant på Nissekollen og tok årets 16. seier i 4. divisjon

07/09/2023

Nardo 2 Orkla 070923 01
Orklas kvinnelag tok torsdag turen til Trondheim og Nissekollen for å spille mot andrelaget til Nardo. Vårkampen mellom lagene endte med en knapp seier 2-1 til Orkla. Nardo 2 stod med bare to tap denne sesongen før torsdagens kamp, og rekruttene til Nardo har vist seg vanskelig å slå. Orkla stod med 15 strake seire, og var favoritter i Trondheim denne flomlyskvelden i september.

Nardo 2 Orkla 070923 02
Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. Orkla manglet rutinerte spillere som Astrid Larssen Volden og Synnøve Mjør Wingan. Samtidig var Ilse Gartenbach tilbake i forsvaret for første gang på over ett år. Emma Sæterbakk, som sist spilte for Orkla i 2019, var også i troppen.

Orkla fikk som så mange ganger før denne sesongen en flott start på kampen. Lovise Ramvik Berg satte inn 0-1 til Orkla allerede etter tre minutter. Nardo 2 slo tilbake etter 10 minutter. Mali Brude Dahle utlignet for de burgunderfargede. Det ble ingen flere mål i den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Orkla kunne ikke være fornøyde med uavgjort mot andrelaget til Nardo. Vi vet at Nardo sitt førstelag i år ligger midt på tabellen i  3. divisjon. Orkla ønsker å komme opp på det nivået etter hvert, og da må Nardo 2 være et lag man slår på en normal dag.

Lovise Ramvik Berg har funnet scoringsformen på topp for Orkla. Ramvik Berg satte inn ledelse 1-2 etter 73 minutter. Line Hoel Fossmo avgjorde kampen da hun la på til 1-3 i sluttminuttene. Orkla tok dermed årets 16 seier i 4. divisjon. OFK har vært det suverent beste laget i sin avdeling, og kvinnelaget er på god vei mot en kvalifisering for opprykk til 3. divisjon. I en slik kvalifisering vil to av tre avdelingsvinnere rykke opp til den trønderske 3. divisjonsavdelingen.

Orkla trenger nå bare to seire på lagets siste seks kamper for å være sikre på å vinne sin avdeling i Adressa-ligaen. Det viktigste er likevel å øve seg videre for å prestere bedre som lag, og samtidig være klare for å prestere i en eventuell kvalifisering. Neste mulighet til å øve seg er hjemme mot Strindheim 2 torsdag 14. september. Ta turen til Orkla Sparebank stadion. Kampstart er klokka 20.00.

Under ser du tabellen i Orklas 4. divisjonsavdeling. Det er svært positiv lesning for alle som følger Orkla Fotballklubb.