Orkla vant 4-0 mot Steinkjer

02/08/2023

824EAAB0 CBBF 4D25 B69E D74F8C58B0A4

Orkla FK sitt lag i Norsk Tipping-ligaen har fått en bra start på høstsesongen. OFK hang lenge med hjemme mot serieleder Strindheim i første kamp etter ferien, selv om det til slutt ble et klart tap. Sist helg tok OFK årets første borteseier da herrelaget vant 0-2 mot Kolstad. Dette var 3 viktige poeng mot et av de andre lagene i bunnen av tabellen. Lørdag var Steinkjer motstander på Orkla Sparebank stadion. Steinkjer kom i likhet med Orkla til kampen med 8 poeng i årets 3. divisjon, og kun Kolstad bak seg på tabellen. Opp til Verdal og Trønder-Lyn på riktig side av streken på tabellen var det seks poeng. Laget som vant på Orkla Sparebank stadion lørdag kunne kutte ned på forspranget, og nærme seg de trygge plassene i divisjonen.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider. I Orklas tropp til kampen var det flere gledelige gjensyn. Håkon Sanden og Ole Løkken satt på benken, sammen med blant annet Sindre Tørset Valø og Emil Solemsløkk Lynum.

Orkla har fått bedre uttelling offensivt i de siste kampene. Hjemme mot Verdal ble det scoret seks mål, og hjemme mot Strindheim scoret Orkla tre mål. Borte mot Kolstad satte OFK to nye baller i nettet. Bedre overgangsspill og farlige dødballer har gitt flere scorede mål. Defensivt kommer motstanderne fortsatt til en god del sjanser og mål. Det var likevel veldig positivt med null baklengs mot Kolstad. På lørdag mot Steinkjer handlet det om å være best i duellspillet, og om å være best i begge deler av banen. Samtidig ville det være godt med en revansje etter det forsmedelige tapet på bortebane i sesonginnledningen.

B6851FC9 EE8C 45CA 93D4 E9060C782A47

Orkla var klart best de ti første minuttene på Orkla Sparebank stadion. Kantspillerne Sondre Ysland og Tobias Forbord Bergsrønning kom til flere farlige innlegg, men ballen ville ikke inn bak Steinkjers keeper Erik Holmen Ekrem. Etter hvert jevnet spillet seg ut, og Steinkjer kom stadig høyere i banen.
Bortelaget skapte to enorme muligheter uten å få scoring. Etter 29 minutter tok Orkla ledelsen. Sondre Fagerholt fikk ballen et godt stykke inn på Steinkjer sin halvdel. Fagerholt avanserte inn i 16-meteren før han løftet ballen i mål. Orkla var i ledelsen med 1-0!

2FAA5B83 14C7 4145 945C CD16D0CC10FC

Det ble et jevnt siste kvarter av omgangen, hvor bortelaget Steinkjer fikk en ny stor sjanse. Erik Hansen Meidal i Orklamålet reddet med bena. Sondre Fagerholt kom også til en god mulighet for Orkla, men skuddet gikk i nettveggen. Kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg og Orkla gikk til pause med ledelse 1-0.

4AFCA81B B447 4CFC 819C 862B215FB827
Den andre omgangen startet med tette dueller, og få sjanser foran målene. Lite skjedde det første kvarteret av omgangen.

4F3C85A9 8F48 49F0 B5EB 1CF141F9A695
Kampen fikk en dramatisk vending etter 61 minutter. Ole Løkken sendte en stikker gjennom til Tobias Forbord Bergsrønning. Den hurtige venstrekanten ble hektet av Steinkjers høyreback Younes Battakh. Dommer Lyng fra Freidig dømte straffe til Orkla og ga det røde kortet til Battakh. Den doble straffen føltes nok veldig hard for et presset bortelag.

23C7E74D 901F 44B7 98FE 47E1334FFB32
Espen Grøset har vært sikker fra straffemerket i år, og Orklas stødige venstreback gjorde jobben også denne gangen. 2-0 til Orkla, og en halvtimes spill igjen i overtall.

12DD068D 6F1D 4C43 B885 194A3B0B52AC
Få minutter senere gjorde Kristian Blåsmo Haugbjørg en fantastisk prestasjon på høyresiden. Kapteinen dro seg inn i feltet med ballen før han slo et flatt innlegg inn foran Steinkjer sitt mål. Spiss Martin Hoff Harsvik kunne spasere inn 3-0. Vondt ble til verre for bortelaget da Max Garcia fikk sitt andre gule etter 73 minutter. Orkla var 11 mot 9, og kampen var kjørt. Etter 85 minutter ble Martin Hoff Harsvik tomålsscorer på et flott skudd fra 18 meter. Orkla vant 4-0 mot Steinkjer.

Orkla har nå tatt viktige seire mot lagene rundt seg på tabellen. Etter en periode med spill 5-4-1 har OFK lyktes godt med å flytte Victor Wisløff fram i midtbaneleddet igjen. Ole Løkken kom inn og spilte den siste timen av kampen. Orkla har dermed flere å velge mellom i midtbaneleddet, og det trengs nå som Sondre Fagerholt og Tobias Forbord Bergsrønning reiser i militæret. Matias Tørset Bjørnbeth og Emil Eker Haugen samarbeider stadig bedre på stopperplassen, og sidebackene har blitt mer aktive offensivt i banen. Det er mye positivt å ta med seg videre for Orkla FK.

Verdal tapte 1-5 hjemme mot Tiller denne runden. Trønder-Lyn og Kolstad spilte uavgjort på Sørøya kunstgress, etter at hjemmelaget kom tilbake fra 0-3. Disse resultatene gikk begge Orkla sin vei, og avstanden opp til trygg plass blir stadig mindre for Orkla. Nå handler det om å kjempe for poeng i alle kamper utover høsten.

Oversikt over Orklas avdeling i Norsk Tipping-ligaen ser du her.

Lørdag 12. august klokka 15.00 spiller Orklas herrelag borte mot Tiller i Norsk Tipping-ligaen! Ta den korte turen til Tiller, og støtt OFK i kampen for nye poeng i 3. divisjon.