Orkla tok årets første poeng mot Mosjøen

21/04/2023

B374B974 0FBB 4653 994F BFE07F66852F
Orkla tok i mot Mosjøen til kamp i Norsk Tipping- ligaen lørdag ettermiddag. Orkla kom fra et knepent tap 4-3 i Steinkjer sist helg, mens Mosjøen vant hjemme mot Bodø-Glimt 2. Etter to strake tap for Orkla var det viktig å få til en god prestasjon, og forhåpentligvis ta årets første poeng i 3. divisjon.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

For Orkla var toppscorer Emil Solemsløkk Lynum tilbake i startoppstillingen, etter to mål mot Steinkjer på Guldbergaunet. Matias Tørset Bjørnbeth spilte midtstopper sammen med Emil Eker Haugen, og Victor Wisløff startet sin første kamp for året på midtbanen.

1E0D8053 1AA7 4979 A593 BC8BA51042E3
Orkla kom godt i gang på Orkla Sparebank stadion lørdag. I løpet av kampens ti første minutter skapte Orkla to muligheter foran Mosjøen sitt mål. Den ene sjansen var gedigen, da Emil Solemsløkk Lynum fikk heade fritt fra fem meters hold. Headingen traff midt på keeperen til Mosjøen.

ACCDCB89 A6C7 4582 9005 2E3F0A8AD4B6

Utover i omgangen jevnet spillet seg mer ut, og Orkla ga fra seg litt av initiativet. Mosjøen fikk en stor sjanse etter rundt 20 minutter, men Orklas keeper Erik Hansen Meidal reddet mesterlig med en beinparade. Omgangen fortsatte med stillingskrig og få sjanser foran målene. Etter 37 minutter kombinerte Kristian Blåsmo Haugbjørg og Sondre Ysland fint på høyrekanten. Innlegget fra Ysland nådde nesten spiss Lynum foran mål. Like etter hadde Mosjøen en ny stor sjanse. Nok en gang reddet keeper Meidal på mesterlig vis. I omgangens siste minutt fikk Orkla frispark fra rundt 20 minutter. Emil Solemsløkk Lynum fikk til et godt skudd, men Mosjøens keeper var oppe i hjørnet og reddet. Omgangen ebbet ut med 0-0, et greit resultat ut fra spill og sjanser.

5ACF7D7A 1597 48D3 B32D A83A62B5130F

Mosjøen kom best ut i andre omgang. Orkla ble spilt lave av et aggressivt bortelag. Flere småfarlige ballmist i Orkla-laget ga Mosjøen fine overgangsmuligheter, men det sjelden veldig farlig foran Orkla sitt mål.

22A20B8D F4CC 4168 88CC 5B0FF2662BAF

Orkla kom seg sjelden i nærheten av Mosjøens mål, men på stillingen 0-0 var kampen fortsatt helt åpen. Orkla satte inn Isac Wisløff etter 70 minutter, med håp om å få bedre kontroll på midtbanen. Minuttet etter trodde alle på tribunen at Mosjøen skulle ta ledelsen på en heading fra kort hold, men keeper Meidal tok fram en ny redning i toppklasse.

294DE2E3 901E 4373 A183 860A11C43F16

Mot slutten av kampen begynte Orkla å skape noe offensivt igjen. Isac Wisløff kom til en farlig avslutning på venstresiden, før Henning Føll Pedersen fikk en veldig stor mulighet på en heading. Føll Pedersen traff ikke skikkelig, og ballen gikk utenfor. Etter 87 minutter kom Orkla på en overgang. Sondre Ysland rundet keeper, men en Mosjøenspiller fikk avverget avslutningen fra Ysland. Kampen endte 0-0, et resultat ingen av lagene vil være veldig godt fornøyd med. Orkla kunne vunnet, men det kunne også Mosjøen ha gjort. Ett poeng til hvert av lagene var i så måte et greit resultat.

Flere av ungguttene i Orkla sitt lag tar stadig positive steg. Matias Tørset Bjørnbeth spilte en god kamp på midtstopperplass sammen med Emil Eker Haugen. Hele laget jobbet godt defensivt, selv om de ble spilt lave i perioder. I mål stod Erik Hansen Meidal en ny flott kamp. Framover på banen var det i perioder bra, selv om det offensive spillet var mer ujevnt.

7A192F82 840D 4D07 A877 EEF893F262EF

Det var mye folk på tribunen lørdag, og det er veldig gledelig. Velkommen tilbake på neste hjemmekamp, som er lørdag 6. mai. Da kommer Byåsen på besøk på Orkla Sparebank stadion.