Orkla tok årets første bortepoeng

03/06/2023

Tronder Lyn Orkla 2023 01
Orklas herrelag i 3. divisjon tok lørdag den korte turen til Kvål for å spille bortekamp mot Trønder-Lyn. Nyopprykkede Trønder-Lyn fikk en tung start på sesongen med fire strake tap, men i det siste har ting snudd for de gule og svarte fra Gauldal. De tre siste kampene har gitt hele sju poeng, og laget var derfor favoritter mot et Orkla-lag som kom til Sørøya kunstgress med bare ett poeng.

For Orkla var kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg og midtbanespiller Sondre Fagerholt ute etter røde kort sist helg mot Tiller. Inn på laget kom Isac Wisløff og Tor Egil Johansen. Trønder-Lyn stilte med fjorårets Orklakeeper Fredrik Sivertsen Bergslid i mål. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

Tronder Lyn Orkla 2023 02
Orkla har hatt for vane å komme bakpå i sine kamper denne våren. Forrige helg så det riktignok ut til å snu da Orkla ledet to ganger hjemme mot Tiller. Den kampen endte med et knapt tap 2-3. På Sørøya kunstgress lørdag tok også Orkla ledelsen. Etter 17 minutter satte Sondre Ysland inn ledermålet for OFK. Orkla holdt nullen gjennom hele omgangen, og bortelaget gikk til pause med ledelse 0-1. Det var en fortjent ledelse med tanke på spill og sjanser. Orkla har fått noe bedre struktur på det defensive etter at laget gikk over til tre stoppere i cupkampen mot Levanger. Laget har valgt å fortsette med denne formasjonen, og det har gitt større trygghet. Offensivt er det fortsatt mye å gå på, både med samhandling og med å få nok spillere i angrep.

Tronder Lyn Orkla 2023 03
I andre omgang gjorde Trønder-Lyn det de kunne for å snu kampbildet. Etter timen spilt gjorde hjemmelaget et trippelbytte. Orkla hadde likevel ganske god kontroll på kampen. Orkla holdt på ledelsen helt til kampens 78. minutt. Da utlignet innbytter Stian Kristiansen Johnsen, på en situasjon der Orkla følte seg snytt for et frispark. Kampen endte med 1-1 og poengdeling mellom to jevne lag. Orkla hadde trengt tre poeng, men samtidig er det godt å få med seg noe fra bortebane.

Lørdag 10. juni klokka 13.00 spiller Orkla ny kamp hjemme mot Rana på Orkla Sparebank stadion. Rana er et godt lag på øvre halvdel av tabellen, men Orkla skal ha mulighet til seier på hjemmebane. Rana har vært sterke hjemme i vår, men de har tapt alle sine bortekamper til nå i sesongen. Møt opp og støtt Orklas herrelag. Kommer årets første seier...?

Før sommeren skal Orkla også spille borte mot Bodø/Glimt 2 og hjemme mot Verdal.

Oversikt over Orklas avdeling i Norsk Tipping-ligaen ser du her.