Orkla tapte, men var heldige med andre resultater

28/08/2022

Orklas herrelag i 3. divisjon tok søndag turen til Bodø og Aspmyra for å spille kamp i Norsk Tipping - ligaen mot Bodø/Glimt 2. Dette var en kamp mellom to lag på nedre halvdel av tabellen. Orkla hadde gode minner fra hjemmekampen mot rekruttene til Bodø/Glimt, en kamp der OFK snudde 0-3 til 4-3 og seier. Med ny seier i Bodø ville Orkla få et lite pusterom i bunnen av tabellen. Bodø/Glimt 2 stilte med et sterkt lag i denne 3. divisjonskampen. Spillere som Ask Tjærandsen-Skau og Gaute Høberg Vetti fikk spilletid under CL-kvalifiseringen i Zagreb i midtuka, og Sigurd Kvile og Sondre Sørli var også i startoppstillingen på Aspmyra.

Orkla FK reiste til Bodø uten brødrene Erlend og Ole Løkken på laget. Fullstendig kampfakta fra Bodø/Glimt 2 -Orkla ser du her.

BG 2 Orkla 280822 03
Orkla hadde god kontroll på Bodø/Glimt 2 i innledningen av kampen på Aspmyra. Hjemmelaget hadde mye ball, men de skapte ikke så mange sjanser foran målet til Fredrik Sivertsen Bergslid. Etter knappe halvtimen klarte ikke OFK å holde de gule på avstand lenger. I løpet av tre minutter satte Bodø/Glimt 2 inn to mål.

BG 2 Orkla 280822 04
Bodø/Gimt 2 styrte spillet ut omgangen. Blant annet hadde hjemmelaget et skudd i tverrliggeren. Orkla klarte ikke å skape all verden offensivt. På overtid av første omgang scoret de gule på nytt. Bodø/Glimt 2 gikk til pause med en fortjent ledelse 3-0. Bodøværingen var nok nærmere både 4 og 5 enn OFK var en redusering.

BG 2 Orkla 280822 05
Etter en forholdvis rolig start på andre omgang la Bodø/Glimt 2 på til 4-0 etter 55 minutter. En grov feil i Orklaforsvaret ble utnyttet brutalt av Ask Tjærandsen-Skau som satte inn sitt andre for dagen. Bodø/Glimt 2 styrte kampen gjennom omgangen, og det ble en ren forsvarskamp for Orkla. Mot slutten la hjemmelaget på til 5-0, før Orkla fikk inn en redusering etter en flott prestasjon av Pål Fredrik Simonsen. Det siste kvarteret var noe jevnere, og Orkla kom til noen muligheter. Kampen endte 5-1.

Selv om det ble tap i Bodø, så holder Orkla seg over nedrykksplass i Norsk Tipping-ligaen. Trygg/Lade tapte sin kamp mot Kolstad hele 5-0, mens Melhus tapte den viktige bunnkampen hjemme mot Innstranda med 1-2. I neste runde møtes Innstranda og Trygg/Lade. Orkla har igjen alle disse lagene utover høsten, i tillegg til Rana og Tiller, som også kjemper for en plass i divisjonen. Orkla har i så måte en god mulighet, ettersom de andre lagene er bunnen er ferdige med flere innbyrdes oppgjør.

Neste kamp for Orkla er hjemme mot Tiller lørdag 3. september klokka 16.00. Det blir en spennende kamp mellom to jevne lag som begge ønsker å vinne. Ta turen til Orkla Sparebank stadion!