Orkla tapte etter nytt overtidsmål

13/04/2024

2D4562F2 4467 4589 945F 5D700B4E72C5
Lørdag 13. april spilte Orklas herrelag årets første hjemmekamp i Norsk Tipping - ligaen. Det var Strømsgodset 2 som kom på besøk til Orkla Sparebank stadion.

Orkla fikk en god start på sesongen med 2-2 borte mot Byåsen. Strømsgodset 2 tok også ett poeng da de spilte 1-1 mot Verdal på Marienlyst. For Orkla er det viktig å ta poeng mot flere av andrelagene i divisjonen, og lørdagens kamp var årets første mulighet.

Det ble litt dramatikk før kampen da bortelagets keeper skadet en finger og måtte til legevakt. Dette førte til at en utspiller måtte stå i mål. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

83E0555E 2D22 42C8 BFFF 55BAE3DE6675

Strømsgodset 2 hadde ballen mye i innledningen av kampen. Orkla brukte litt tid på å få fart på bena i forsvarsspillet. Etter hvert fikk Orkla bedre kontroll, og hjemmelaget fikk løftet spillet høyere i banen. Kristian Blåsmo Haugbjørg fikk Orklas første sjanse på et skudd fra 20 meter. Ballen gikk rett på Strømsgodsets keeper.

C94B2375 F32B 4B54 8DFC A06490F98745
Ut av ingenting tok Strømsgodset 2 ledelsen etter 20 minutter. Bortelaget vant ballen høyt i banen etter en stor feil hos Orkla, og Chrisander Bjørndalen Sørum kunne enkelt sette inn 0-1 bak Erik Hansen Meidal i Orklamålet. Orkla fikk ikke taket på det hurtigspillende lag fra Drammen, som beholdt det spillemessige overtaket.

28592804 A812 45D9 827A F7DA59D99B4B
Strømsgodset 2 var totalt sett best gjennom den første halvtimen. Etter 32 minutter kom det likevel en utligning. En corner fra Espen Grøset endte på hodet til midtstopper Matias Tørset Bjørnbeth. Bjørnbeth headet inn 1-1 fra kort hold.

7375FA5F 3C0A 4A2D 84DC DAC7606F8DEE
Scoringen så ut til å gi Orkla mer tro på å ta over kampen. Hjemmelaget ble farligere offensivt mot slutten av omgangen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Orkla måtte heve seg spillemessig for å kunne ta årets første trepoenger i Norsk Tipping-ligaen.

2B2D9AB6 7148 4AD5 A461 F7B414EB2D0E
Det ble en verst tenkelig start på den andre omgangen for Orkla med straffe til Strømsgodset 2 etter to minutter. Erik Hansen Meidal reddet mesterlig, og den solide keeperen tok også returen med bena. Fortsatt 1-1 på Orkla Sparebank stadion.

1CA6E5AC 87BF 4256 9630 0595D556A3A3
Etter 53 minutter tok Orkla ledelsen. Ole Løkken fikk ballen til høyre inne i feltet til Strømsgodset 2. Den tekniske midtbanespilleren la ballen i lengste hjørne. Effektiv fotball av hjemmelaget! Kort etter fikk Fabian Holst-Larsen sitt andre gule kort for Strømsgodset 2. Orkla ledet 2-1, og skulle spille en halvtime i overtall. Bortelaget holdt likevel troen på poeng. Etter 65 minutter utlignet bortelaget til 2-2. Ballen ble headet inn i feltet fra høyre, og Chrisander Bjørndalen Sørum ble tomålsscorer da ha skled ballen i buret.

309F2969 705B 4249 B238 7F5E1348132B

Det som skulle bli en kamp Orkla kontrollerte ble i stedet helt åpen. Etter 71 minutter fikk Espen Grøset sitt andre gule kort da han hektet en Strømsgodset 2 - spiller på tur framover i banen.

98E0ED8F 6667 48CA 9D7B 185F4AB3C922

Orkla skapte lite foran Strømsgodset 2 sitt mål, og bortelaget var det styrende laget på Orkla Sparebank stadion. På stillingen 2-2 var det likevel uvisst hvordan kampen ville ende. På overtid avgjorde bortelaget kampen på en overgang. Kampen endte 2-3. Et nytt overtidsmål tok poeng fra Orkla. Samtidig var lagprestasjonen et steg tilbake fra forrige helgs kamp mot Byåsen.

Nå må fokuset rettes fram mot neste helg og bortekamp på Nissekollen mot Nardo.