Orkla slo Sverresborg 10-0 og rykker opp til 3. divisjon

04/11/2023

44331F9C 64EB 4AB1 A58D 00B315E05DCE
Lørdag skulle alt avgjøres for Orklas kvinnelag i fotballsesongen 2024. OFK møtte Sverresborg hjemme på Orkla Mardahl Arena. Vinneren av kampen ville rykke opp til 3. divisjon. Orkla tapte mot 3-2 borte mot NTNUI forrige uke. Sverresborg vant 2-1 hjemme mot NTNUI sist mandag. To av disse lagene rykker opp, mens det tredje laget forblir i 4. divisjon. Med seier lørdag ville Orkla være sikret opprykk. Med tomålsseier ville OFK også ta kretsmesterskapet i 4. divisjon for Trøndelag.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

BF1918AF 1832 4E45 AC70 EB390B97A7E8

Sverresborg kom best i gang de første fem minuttene. Orklakeeper Victoria Forren gjorde en flott redning helt i innledningen av kampen.

AA4766C6 1547 4ABA 8589 2AD4AC9DD47C

Orkla kom mer inn i kampen etter hvert, og etter 16 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Elisabeth Forren la inn til Line Hoel Fossmo, som satte inn 1-0.
D7EAC07E FEFC 416C 9BEE 7F76E749114E

Orkla skapte flere store sjanser utover omgangen. Blant annet skjøt Lovise Ramvik Berg ballen i stolpen. Spillet bølget fram og tilbake, og Sverresborg var også nær scoring. Det stod 1-0 til pause på Orkla Mardahl Arena.

4C6E0FF9 F75F 4529 BD07 B6233DFA4F53

Orkla fikk en pangstart på den andre omgangen. Lovise Ramvik Berg kom alene med Sverresborg sin keeper, og storscoreren økte Orklas ledelse til 2-0. Etter timen spilt ble det 3-0 på et flott skudd av Line Hoel Fossmo. Fossmo satte ballen i hjørnet med venstrefoten.

36961B78 0D13 4A43 92C3 4639CCB9D91E
Ledelsen ga Orkla mer trygghet i eget spill. Orkla hadde god kontroll defensivt i den andre omgangen. Den bakre fireren stod fint  sammen. Liss Dragseth og Ida Ljøkelsøy jobbet godt i de defensive midtbanerollene. Lovise Ramvik Berg satte inn sitt andre mål for dagen etter 64 minutter. Få minutter senere økte Mari Lian til 5-0 fra skrått hold.

A52CD8EE A959 4E64 B4DD 8CF05F30A763
Line Hoel Fossmo ble tremålsscorer da hun pirket ballen i mål etter corner. På neste dødball økte Marte Bysting til 7-0. Tilskuerne i Idrettsparken kunne føle deg trygge på at opprykket var sikret. Line Hoel Fossmo satte inn Orklas åttende og sitt fjerde i sluttminuttene. Lovise Ramvik Berg lobbet inn 9-0 før Julie Skaugen Runhaug fastsatte sluttresultatet til 10-0.