Orkla slo RBK 2 og er oppe på 6. plass i Norsk Tipping-ligaen!

22/10/2023

Orklas herrelag sikret sist helg plassen i Norsk Tipping-ligaen etter en meget sterk borteseier i Kristiansund mot KBK 2. Søndag spilte OFK årets siste hjemmekamp i seriespillet hjemme mot Rosenborg 2. Kampen ble spilt på Glimt stadion fordi mye regn og påfølgende kuldegrader har skapt vanskelige baneforhold på Orkla Sparebank Arena. Takk til U og IL Glimt og Rosenborg for deres velvilje og evne til å være løsningsorienterte. Takk også til garasjegjengen på Orkla Sparebank stadion som gjorde sitt aller ytterste for å klargjøre banen på Fannremsmoen.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. Før kampen stod begge lag med 30 poeng. Rosenborg 2 vant den viktige kampen mot Verdal sist mandag, og rekruttlaget til RBK beholder også plassen i Norsk Tipping-ligaen, en viktig arena for de unge talentene i klubben.

C9D0EDFD A18F 4004 B464 4B21888FC90A

Det ble en jevn start på kampen, med tette dueller og lite finspill. Orkla kom til det som var av sjanser i innledningen, men det ble aldri skikkelig farlig foran målet til Rosenborg 2. Bortelaget skapte ingenting offensivt i løpet av de første 25 minuttene.

3C555E70 1365 4E14 B56B 42700D272DD2
Orkla tok ledelsen etter 27 minutter. Sondre Ysland fikk straffe da han ble felt på tur inn i feltet til RBK 2. Espen Grøset gjorde som han alltid har gjort denne sesongen. Straffen ble satt trygt i mål.

FA4C3B99 DFD3 4EAD 8758 D3024DAC17A1
Rosenborg slo tilbake umiddelbart. Magnus Holte satte ballen i mål etter en dødball.

F71C9433 7AAD 4D92 9A74 0642993BA61E

Martin Hoff Harsvik skaffet straffe nummer to for Orkla etter 35 minutter. Harsvik var først på ballen i en duell med keeper. Espen Grøset satte inn sitt andre mål for dagen, denne gang via RBK 2 sin keeper. Nok en gang slo bortelaget tilbake med en gang. Det var en god prestasjon av Magnus Moen, men svakt forsvarsspill av Orkla. 2-2 på Glimt stadion! Hjemmelaget skapte to gode muligheter i slutten av omgangen, men verken Sondre Ysland eller Ole Løkken klarte å score. Uavgjort til pause mellom Orkla og Rosenborg 2.

7C68F3B9 CB9C 4BD0 8759 424DA7681BD7

Orkla fikk en pangåpning på den andre omgangen. Et innlegg fra høyre havnet hos Håkon Sanden, som dundret ballen i mål på volley.

D8EEAA9C CF59 4F7D A9DB 71C2887A22BF

Ole Løkken var aktiv i den offensive rollen på midtbanen i innledningen av den andre omgangen. Victor Wisløff og Erlend Løkken holdt kontrollen som defensive midtbanespillere. Rosenborg 2 slet også i denne omgangen med å skape målsjanser. Bortelaget spilte seg likevel mer inn i kampen, og de fikk etter hvert et lite initiativ.

726B3732 E29A 4A0F 86C7 44F6F350FAB0

Litt mot spillets gang økte Orkla ledelsen til 4-2. Håkon Sanden dro seg inn i banen ved 16-meteren før han på flott vis satte ballen i hjørnet. To fine mål av veteranen! Like før slutt økte Orkla til 5-2 på en corner. Midtstopper Jørgen Krogstad scoret for OFK.

AFA54AD7 DF50 4016 A7E3 42DAC190B044

Jesper Reitan Sunde satte inn en flott redusering rett før slutt. Orkla vant 5-3 mot RBK 2, og er nå helt oppe på 6. plass i Norsk Tipping - ligaen. Årets siste kamp spilles borte mot Byåsen på Dalgård neste søndag. Med seier mot Byåsen, og Tiller-tap mot serievinner Strindheim, vil Orkla ende på 5. plass i 3. divisjon. Det som så ut som et klart nedrykk i sommer, har snudd til en plass på øvre halvdel for Orkla Fotballklubb.

9D09B1FD 47C7 4EB4 A739 E588C6BCE89A