Orkla klare for 3. divisjon i 2022

31/10/2021

Orkla kvinner møtte søndag Gimse i den siste kampen i høstens sluttspill. Sluttspillet avgjør hvilke lag som beholder plassen i en spisset 3. divisjon i 2022. Divisjonen skal gå fra 16 til 12 lag. Før kampen var det klart at Orkla lå godt an uavhengig av søndagens resultat. Gimse på sin side måtte ha poeng, og helst seier.

5B0AF2B1 4A3D 4A40 ACA1 8BA010EA692E

Gimse startet best de første fem minuttene. Orkla virket passive, og hjemmelaget fikk til lite spill. Utover i omgangen tok Orkla over initiativet i kampen. De skapte flere gode muligheter foran Gimse sitt mål. Orkla tok ledelsen på en corner etter 30 minutter. Ballen landet i beina på Maria Landrø Monsen, som pirket inn 1-0. Gimse slo tilbake umiddelbart ved den raske venstrekanten Iselin Garberg. Etter det hadde Orkla flere store sjanser. Ida Fossvoll Røen kom inn og skapte mye på høyrekanten. Marie Gjelsten Mortensen kunne ha scoret flere ganger, men ballen ville ikke i mål. Litt mot spillets gang tok bortelaget ledelsen rett før pause. Helle Hovin Høiem scoret etter en corner, med et passivt press av Orkla-laget. Stillingen til pause var 1-2. Orkla hadde fortjent bedre ut fra spill og sjanser, men Gimse var farlige på sine visitter foran målet til Mari Høiseth Skjølberg. Omgangen sett under ga likevel god tro på poeng for Orklas kvinner.

AA996098 BE28 4FD4 8CF8 F59D199623C1

Det lå an til en spennende andreomgang i tåka på Orkla Sparebank stadion. Etter 52 minutter fikk Orkla en stor dobbeltsjanse, men skuddene fra Maria Landrø Monsen og Tiril Fagerholt Bakke gikk ikke inn forbi en god Gimse-keeper. I kampens 57. minutt økte Gimse til 1-3, etter en fantastisk prestasjon av Iselin Garberg. Hun dro seg inn fra venstrekanten og skjøt ballen i en flott bue over Mari Høiseth Skjølberg. Etter målet kjørte Gimse kampen en periode, uten at det ble flere mål.

4E138FF8 68AB 4B55 ADA4 3DFECFBA96EA

Midt i omgangen fikk Orkla løftet spillet sitt igjen. Ida Fossvoll Røen kom til en stor sjanse etter et gjennomspill på høyresiden. Kaptein Synnøve Mjør Wingan satte inn redusering til 2-3 etter 67 minutter. Hun skjøt ballen flatt i hjørnet fra 16 meter etter at Orkla holdt trykket oppe på en corner. Noen minutter senere satte Marie Gjelsten Mortensen ballen i stolpen. Kampen levde veldig, og Orkla styrte kampen.

D920ECC0 0782 46F9 9725 099351D40223

Orkla trykket på for utligning det siste kvarteret, men det ble ingen flere scoringer. Gimse vant kampen 2-3, og med det berget trolig begge lagene plassen i 3. divisjon.