Orkla med ny seier i Norsk Tipping-ligaen

01/06/2024

38213A7A F1B7 4937 BF49 271F861C2179
Orkla møtte Lillestrøm 2 til kamp i Norsk Tipping -ligaen på Orkla Sparebank stadion lørdag. Orkla tok en viktig seier borte mot Mosjøen sist helg, og laget viste positive tendenser i det offensive spillet. Lillestrøm 2 kom fra to strake seire i 3. divisjon, og LSK-rekruttene var nok ivrige på å ta med seg tre nye poeng hjem til Østlandet. Før kampen lå Orkla på 9. plass i Norsk Tipping - ligaen med 10 poeng, mens LSK 2 lå på 11. plass med ni poeng.

Victor Wisløff var tilbake i 3. divisjonstroppen til Orkla. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

2BCAB7B6 6D50 406A 8CAF 8849C6B9FB0C

Orkla var aggressive fra start og gikk rett i angrep. Allerede etter tre minutter tok hjemmelaget ledelsen. Henning Føll Pedersen gjorde en god jobb da han jaget ballen inne i Lillestrøm 2 sitt felt. Pedersen fikk blokkert en klarering fra keeper. Ballen endte hos Gaute Mjønestrø. Mjønestrø plasserte ballen i mål. Tidlig ledelse for Orkla!

A26BAE3B 86A4 4A0D 8E37 59786AA8D886
Lillestrøm 2 fikk ha mer ball utover omgangen, men bortelaget kom til få sjanser mot et godt organisert Orkla. Orkla fikk flere farlige dødballer, og var nærmere 2-0 enn bortelaget var redusering. Blant annet fikk Henning Føll Pedersen en avslutning reddet ved målstreken av en LSK-forsvarer.

1C929FC4 F42C 42E2 AED5 9418BDAB678A

Bortelaget fikk sin første virkelige store sjanse etter 37 minutter. Et skudd fra skrått hold endte i stolpen bak Erik Hansen Meidal. Keeper Meidal plukket selv opp returen. Like etter fikk Orkla en ny mulighet på dødball. Det stod 1-0 til pause, fortjent ledelse til Orkla.

0780177F 95A7 4720 B8A7 0D830ACE73C7

Lillestrøm 2 gikk rett i angrep i andre omgang. Erik Hansen Meidal hadde to flotte redninger i innledningsminuttene. Etter 49 minutter kom utligningen. Markus Wæhler satte ballen via stolpen og i mål.

AE515A1F 9E23 49DE 9B45 C8493ED9B1A5

Etter 60 minutter tok Orkla ledelsen 2-1. Håkon Sanden ble satt opp en mot en på høyresiden av Ole Løkken. Sanden tråklet seg inn i feltet og satte ballen lavt i lengste hjørne. Flott scoring av Sanden!

C7D1E5D0 2B26 440D 8490 F9AFDDE669A8

Lillestrøm var best spillemessig i starten av omgangen, men Orkla kjempet seg mer og mer inn i kampen. Etter 76 minutter økte Orkla til 3-1. Ole Løkken gjorde som Håkon Sanden og scoret på flott vis. Et ryggende LSK-forsvar ble utnyttet av den tekniske midtbanespilleren til Orkla. Kampen virket avgjort, men på overtid kom det en redusering. Martin Sandum-Rønningen scoret fra langt hold. Kort etter fikset innbytterne Martin Slupphaug Tallerås og Emil Solemsløkk Lynum 4-2 til Orkla, etter et godt forarbeid av kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg. Tallerås spilte fri Lynum som dro seg fri og scoret. Kampen endte 4-2 til Orkla.

Det bie til slutt en fortjent seier til Orkla over et ungt Lillestrøm 2.

Lørdag 8. juni spiller Orkla borte mot Rosenborg 2.