Orkla lyktes med lite mot Byåsen

17/09/2022

Orkla møtte serietoer Byåsen til kamp i Norsk Tipping - ligaen lørdag ettermiddag på Orkla Sparebank stadion. Orkla spilte en tøff kamp borte mot suverene Junkeren sist, og nå stod en ny sterk motstander for tur i årets 3. divisjon. Selv om det var langt mellom lagene på tabellen hadde Orkla et godt håp om poeng. Vårkampen mellom lagene endte 2-1 til Byåsen, i en kamp der Orkla var fullt på høyde med Trondheimslaget.

Gledelig var det å se et godt publikumsoppmøte. Takk til vår samarbeidspartner Orkla Sparebank, som bidro til gratis inngang og mat for publikum.

Fullstendig kampfakta fra Orkla - Byåsen ser du her.

5FB954DB 8075 4333 BB88 10AEF6939FEC
For Orkla var det gledelig å se Erik Hægstad Johnsen tilbake i startoppstillingen for første gang denne sesongen. Han tok plassen til Henrik Tessem Blomseth, som sonet for gule kort. På midtbanen var brødrene Ole og Erlend Løkken inne på laget sammen med Pål Fredrik Simonsen. Alle disse spilte rekruttkampen mot Charlottenlund i midtuka.

5BD6FD79 B13F 4E66 B5A3 3A3FA083C140

Orkla ble spilt lave det første kvarteret på Orkla Sparebank stadion. Byåsen hadde mye ball, men de klarte ikke å komme til gode sjanser foran Orklamålet.

C8EBC5C9 4395 43E7 8D32 236A25191C0F

Byåsen fikk straffe etter 21 minutter. Straffen ble reddet av Fredrik Sivertsen Bergslid. Strafferedningen kunne gitt Orkla et løft, men det skjedde ikke. I løpet av tre minutter scoret Byåsen to ganger, en gang etter frispilling på venstresiden og en gang på høyresiden. Tempoet i det offensive spillet til Byåsen var høyt, og Orkla slet med å henge med.

180A388B 1320 4532 B7DC 6C66FFB31C9C

Orkla kom noe høyere i banen mot slutten av omgangen, men var ikke i nærheten av å utfordre bortelaget. Byåsen økte til 0-3 fem minutter før pause, etter et grovt ballmist i Orklaforsvaret. 0-3 var pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion, en fortjent ledelse til Byåsen.

ABFCF63D B307 4803 A172 3C672F4598F0
Byåsen økte til 0-4 helt i starten av andre omgang. Kampen var i realiteten avgjort.

C0152D98 7315 421A AE33 418DADD5CDA1

Spillet ble noe jevnere i den andre omgangen. Orkla fikk noen halvfarlige dødballer, men skapte lite gjennom eget spill. Hjemmelaget fikk en redusering etter 73 minutter, da Emil Solemsløkk Lynum satte en straffe trygt i mål.

16920C77 416C 40BE AEC2 97DDACC58990

Byåsen kontrollerte kampen inn til en fortjent seier, mot et Orklalag som aldri fikk vist sitt beste denne lørdag ettermiddagen. Kampen endte 1-4.

Lørdag 24. september reiser Orkla til Rana for å spille bortekamp. Neste hjemmekamp er søndag 2. oktober mot Innstranda. Det blir en nøkkelkamp i forhold til plassene på nedre del av tabellen i Norsk Tipping - ligaen!