Orkla ledet to ganger, men tapte mot Tiller

29/05/2023

Mandag 2. pinsedag var det klart for ny kamp i Norsk Tipping - ligaen. Orkla møtte Tiller til kamp i årets 3. divisjon. Tiller et et av lagene som Orkla er ventet å kjempe med denne sesongen, men mandagens bortelag på Orkla Sparebank stadion har fått en vesentlig bedre start på sesongen enn OFK. Tiller hadde kapret 8 poeng på sine første seks kamper, og de kom fra en sterk seier 5-1 mot Kristiansund 2. Orkla på sin side hadde til gode å score på hjemmebane denne sesongen. Det har blitt ett poeng som OFK tok i det målløse oppgjøret mot Mosjøen. Mandagens kamp var en god mulighet for Orkla til å ta positive steg, både spillemessig og i målprotokollen.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

61F8C785 60B0 4BFC 94B2 4E6BF3B4DC5A
Orkla kom ut i samme formasjon som mot Levanger i cupen i midtuka. Med tre stoppere ser laget ut til å ha fått noe større trygghet defensivt. Samtidig har sidebackene Kristian Blåsmo Haugbjørg og Espen Grøset fått mer spillerom offensivt.

58EBF11E 3260 491F 9DCA E61AEB724F38
Orkla fikk en god start på mandagens kamp. De gikk ut med stor entusiasme og innsats, og tok et lite spillemessig initiativ. Etter 11 minutter fikk hjemmelaget straffe da Sondre Ysland ble felt på høyresiden. Emil Solemsløkk Lynum satte ballen trygt i mål - årets første seriemål for Orkla på hjemmebane. Målet ga både spillere, støtteapparat og publikum tro på årets første seier i Norsk Tipping-ligaen.

Orkla Tiller 2023 03
Tiller tok etter hvert mer tak i banespillet. Bortelaget var trygge med ball, og Orkla måtte kjempe for å holde Tiller unna. Etter 18 minutter utlignet Tiller på en av lagets første store muligheter. Tiller spilte seg fri på høyresiden, og inne foran mål kunne den aktive venstrekanten Mohamed Babo Ali Maridi spasere ballen i mål. 1-1 på Orkla Sparebank stadion.

Orkla Tiller 2023 02
Utover omgangen var det relativt jevnspilt, med få store sjanser. Martin Hoff Harsvik kom til skudd fra knappe ti meter, men skuddet gikk i bena på Tillers keeper. Bortelaget hadde også sine muligheter, og det hadde ikke vært ufortjent om Tiller hadde tatt ledelsen.

Orkla Tiller 2023 01
Mot slutten av omgangen fikk Orkla tildelt en ny straffe. Emil Solemsløkk Lynum fikk en kakk på foten da han skulle avslutte inne i feltet til Tiller. Espen Grøset scoret sikkert for Orkla, som kunne gå til pause med ledelse 2-1. Endelig kunne hjemmelaget ta med seg en positiv følelse inn i garderoben, etter en jevnspilt omgang mellom et fysisk spillende Orkla mot et mer teknisk spillende Tiller-lag. Kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg levde farlig, etter et tidlig gult kort og flere involveringer som kunne ført til et rødt kort fra dommer Espen Tømmmervold.

Orkla Tiller 2023 04
Orkla kom ut veldig lavt i andre omgang. Tiller fikk trille ball, og de dro seg flere ganger inn fra kant og kom til farlige avslutninger. Etter timen spilt ble det spillemessige overtaket til Tiller enda mer synlig, da Sondre Fagerholt fikk sitt andre gule kort etter en takling på en overgang. Utvisningen førte til formasjonsendring for Orkla. Victor Wisløff gikk opp i midtbaneleddet, og Orkla spilte med en firer bak. Den siste halvtimen ble en forsvarskamp for Orkla. Hjemmelaget holdt unna en god stund, og spillerne jobbet godt for hverandre.

Orkla Tiller 2023 05
Etter 75 minutter kom likevel utligningen. Tiller spilte seg nedover på venstresiden. Ballen ble slått inn foran mål, og der var Elias Sandøy Myrvågnes. Myrvågnes nådde ballen først, og sørget for 2-2.

Orkla Tiller 2023 06
Tre minutter senere gikk bortelaget opp i ledelsen. Fredrik Meland Johnsen kom gjennom på høyresiden. Johnsen dundret ballen høyt opp i lengste hjørnet - en flott scoring av Tiller. Vondt ble til verre for Orkla etter 82 minutter. Kristian Blåsmo Haugbjørg fikk sitt andre gule da han la hånda på skuldra og holdt igjen en Tiller-spiller. Kapteinen måtte gå av banen, og Orkla avsluttet kampen med ni mann. Tiller forsøkte å kontrollere kampen inn med to spillere mer, men Orkla fikk faktisk et lite initiativ i sluttminuttene. Det ble likevel ingen flere mål. Tiller vant fortjent 2-3, men Orkla kunne med mer dyktighet og hell fått med seg noe fra denne kampen.

Seieren til Tiller førte bortelaget opp på øvre halvdel av tabellen i Norsk Tipping-ligaen. Orkla ligger helt nederst med sitt ene poeng. Slik det ser ut nå er det lagene Steinkjer, Verdal, Kolstad og Trønder-Lyn som Orkla på kjempe med utover sesongen for å beholde plassen i 3. divisjon. Orkla har igjen kamper mot tre av disse nå i vår. Allerede lørdag 3. juni er det ny kamp borte mot Trønder-Lyn på Kvål. Vi vet allerede nå at Sondre Fagerholt og Kristian Blåsmo Haugbjørg må stå over kampen etter dagens røde kort. Ta den korte turen til Gauldal, og støtt Orklas herrelag. Kampstart på Sørøya kunstgress er klokka 15.00.