Endelig kom hjemmeseieren for Orkla!

16/10/2021

Orkla Fotballklubb møtte Kolstad til kamp i Norsk Tipping - ligaen lørdag ettermiddag på Orkla Sparebank stadion, i et ufyselig og kaldt høstvær. Orkla hadde tatt bare ett poeng på sine tre siste kamper, og trengte et godt resultat for å ta steg bort fra nedrykksstriden. Kolstad var i nærheten av topplagene på tabellen, og kunne henge seg på i kampen om topp tre med seier. Orkla har slitt veldig på hjemmebane denne sesongen. Laget har skapt gode sjanser i flere av kampene, men de har slitt med å score mål. Samtidig har motstanderne utnyttet feil og fått noen enkle mål. Dette har gitt kun ett poeng på fire hjemmekamper(bilder: Direktesport).

Orkla Kolstad 161021 02
Orkla fikk en verst tenkelig start på lørdagens kamp. Allerede etter to minutter tok Kolstad ledelsen. Trondheimslaget kom seg fri på venstresiden og fikk lagt inn foran mål. Der løp Erlend Tolnes Sørøy seg fri på første stolpe og satte ballen i mål. Mye skjedde i starten av kampen. Ole Løkken kom helt gjennom etter seks minutter. Han chippet ballen over keeper og mot det lengste hjørnet. Ballen gikk på innsiden av stolpen og ut. Med Orkla-øyne kunne det se ut som om ballen traff et hjul inne i målet. Uansett ble det ikke dømt scoring. Etter ni minutter måtte midtstopper Erik Hægstad Johnsen forlate banen med skade. Are Aune kom inn på midtstopperplassen.

Orkla Kolstad 161021 03
Orkla skapte de beste mulighetene utover første omgang. Emil Lynum fikk en god sjanse etter 24 minutter, og etter 26 minutter skjøt Sondre Ysland i stolpen. Minuttet etter gikk Ole Løkken forbi flere Kolstadspillere og kom til skudd. Avslutningen gikk utenfor. Orkla fortjente en utligning, men fikk den ikke. Trykket mot Kolstadmålet fortsatte, blant annet med flere dødballer. Ole Løkken fikk til et godt skudd etter 33 minutter, men Kolstadkeeperen gjorde en god redning. Kolstad kom bare unntaksvis til muligheter foran Orklamålet. Etter 41 minutter fikk Erlend Tolnes Sørøy muligheten til å kopiere sin egen scoring fra startminuttene av kampen, men denne gangen gikk avslutningen utenfor målet til Håkon Lilleås Næss.

Orkla Kolstad 161021 04
På overtid i første omgang utlignet Orkla! En corner fra venstre ble slått inn foran mål. Der kriget Henrik Tessem Blomseth ballen i mål. En velfortjent utligning etter en god omgang av Orkla. Pauseresultatet var 1-1. Ole Løkken har vist bedre og bedre form utover høsten. I lørdagens førsteomgang gjorde 20-åringen det meste riktig ute på Orkla Sparebank stadion.

Orkla Kolstad 161021 05
Kolstad kom ut noe friskere i andre omgang. De røde etablerte et visst trykk de første minuttene, og fikk en stor mulighet på corner. Kampen jevnet seg ut etter Kolstadsjansen. Etter 54 minutter tok Orkla ledelsen. Steinar Gjersvoll slo en flott langpasning ut til venstrekant Pål Fredrik Simonsen. Simonsen dro seg innover i banen og skjøt ballen i det lengste hjørnet. Det var en flott prestasjon av høstens nykommer fra Hemne. Årets første spillemål på hjemmebane for Orkla var en skikkelig perle! Etter 65 minutter gjorde Orkla et bytte på høyrebacken. Espen Grøset kom inn for Sindre Tørset Valø.

Orkla Kolstad 161021 06
Etter 70 minutter var Orkla svært nære 3-1. Emil Solemsløkk Lynum kom seg fri på høyresiden. Han chippet ballen over keeper, men på streken stod en Kolstadspiller og hindret scoring. Litt senere fikk Pål Fredrik Simonsen en ny mulighet på venstresiden. Han prøvde å sette ballen i lengste hjørne, men denne gangen gikk skuddet utenfor. Orkla burde ha avgjort kampen, men på 2-1 var det fortsatt spenning. Med kvarteret igjen gjorde Orkla et nytt bytte. Tobias Forbord Bergsrønning kom inn på høyrekanten for Sondre Ysland.

Orkla Kolstad 161021 07
Med knappe 10 minutter igjen avgjorde Orkla kampen. De spilte seg gjennom sentralt i banen. Emil Solemsløkk Lynum fant Ole Løkken, som sikkert satte inn Orklas tredje mål.

Orkla Kolstad 161021 08
Dette var dagen da det skulle løsne offensivt for Orkla på hjemmebane. I kampens 84. minutt fikk Emil Solemsløkk Lynum ballen på drøye 16 meter. Lynum sendte i vei et skudd som smatt inn i hjørnet til venstre for Kolstad sin keeper. Etter 87 minutter fikk Kolstad en redusering da Torbjørn Trøen satte en heading inn bak Håkon Lilleås Næss. Heldigvis var det kun minutter igjen av kampen. Helt på tampen ble Tobias Forbord Bergsrønning spilt gjennom Kolstadforsvaret. Den hurtige høyrekanten satte inn 5-2 for Orkla med sin første scoring i Norsk Tipping - ligaen. Fem scoringer for Orkla, som stod med bare tre scoringer totalt på hjemmebane i høst!

Orkla tok sin første seier på hjemmebane denne sesongen, og det var i grevens tid! Dette var en skikkelig lagseier. Keeper og forsvar stod kompakt bakover, selv med Hægstad Johnsen ute etter 10 minutter. Midtbaneleddet stresset Kolstad gjennom hele kampen, og var kreative offensivt. Kantene var veldig aktive, både med innlegg og avslutninger. Emil Solemsløkk Lynum jobbet som vanlig hardt på topp, og var involvert i flere scoringer. Nå ser det lyst ut med tanke på å holde plassen i 3. divisjon, selv om to viktige kamper gjenstår.