Orkla kjempet godt mot Junkeren

01/05/2022

Søndag spilte Orkla sin 4. kamp i Norsk Tipping - ligaen hjemme mot Junkeren på Orkla Sparebank stadion. Orkla kom til kampen etter en sterk seier mot Trygg/Lade sist helg. Junkeren stod med tre strake seire - sist slo de Strindheim hjemme i Bodø.

14401D51 8C76 4BB8 A666 837403F9F9B3

Orkla fikk en tung start på kampen. I løpet av de ti første minuttene måtte hjemmelaget gjøre to bytter. Knut Kåre Brøndbo og Ole Løkken gikk av banen med skader. Brøndbo har vært fast stopper til nå denne sesongen. Løkken har vært den dominerende spilleren for Orkla offensivt.

7A2FD826 CAC0 4425 A0E0 C57F54CB3A22

Junkeren tok ledelsen 0-1 etter 9 minutter. Henrik Tessem Blomseth var på vei framover med ballen. Den stødige midtstopperen ble felt av en Junkeren-spiller, men dommer mente det ikke var frispark. Junkeren utnyttet situasjonen på best mulig måte og satte inn kampens første mål.

4360C63B 5803 4B10 94A7 7D4AB547369F

Junkeren var det beste laget utover omgangen, selv om Orkla kom bedre med i banespillet. OFK kom til noen halvsjanser, uten at det ble skikkelig farlig foran målet til Junkeren. Bortelaget hadde en gigantisk mulighet til å øke ledelsen, men Orklakeeper Fredrik Sivertsen Bergslid reddet mesterlig. Stillingen til pause var 0-1.

E1392079 8CFC 4677 B124 DEEB377028EE
Andre omgang startet med trykk fra bortelaget. Etter timen spilt på Orkla Sparebank stadion fikk Junkeren frispark på venstresiden. Et godt innlegg ble headet i mål av Stian Kristiansen. Det stod 0-2, og veien til poeng for Orkla var lang.

C8521D7A C72E 4730 B2AF B1926245EC2A

Etter den andre scoringen kom Orkla mer med i kampen. Kaptein Håkon Sanden fikk en stor mulighet alene med Junkeren sin keeper. Sanden fikk ikke avsluttet, og Junkeren kunne avklare situasjonen. Det siste kvarteret trykket OFK på for redusering. Blant annet kom Espen Grøset til flere gode innlegg på venstresiden. Det ville seg ikke for Orkla, og Junkeren vant 0-2. Kampen sett under ett var det fortjent at bortelaget tok alle poengene, selv om OFK var nær flere scoringer mot slutten av kampen.

Orkla kan ta med seg mye fra denne kampen. Innsatsen og gløden var god, og i perioder hang OFK godt med i banespillet. Emil Lynum fikk sine første minutter for sesongen. Ole Tjelle-Heen fikk sin OFK-debut på midtbanen.

Neste kamp for Orkla er borte på Dalgård mot serieleder Byåsen neste helg. Deretter venter Steinkjer på Orkla Sparebank stadion lørdag 14. mai.

Byåsen og Junkeren topper Norsk Tipping -ligaen avdeling 5 med full pott etter fire runder. Orkla ligger på 10. plass med sine 3 poeng. Full oversikt over Orkla kamper og tabellen ser du her.