Orkla kjempet godt - med Kolstad vant

06/08/2022

Orkla FK sitt lag i Norsk Tipping - ligaen dro lørdag til Kolstad for en ny tøff kamp i årets 3. divisjon. Orkla har fått en OK start på høstsesongen med seier mot Innstranda og en bra prestasjon mot Nardo sist helg, selv om den kampen endte med tap. For Kolstad har det vært en vanskelig periode, med dobbelmøte mot den suverene serieleder Junkeren de siste ukene. Kampen mellom Orkla og Kolstad i vår endte 3-3 på Orkla Sparebank stadion, etter et godt comeback av OFK(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Kolstad Orkla 060822 01
Orkla dro til Kolstad uten midtstopper Knut Kåre Brøndbo og toppscorer Ole Løkken. Vidar Røttereng var også ute av troppen, noe som begrenset mulighetene på de to defensive midtbanerollene. Emil Eker Haugen tok over stopperplassen ved siden av Henrik Tessem Blomseth. Erlend Løkken og Mats Berg Pedersen spilte på midten, mens Tor Egil Johansen erstattet Ole Løkken i den offensive midtbanerollen. Gledelig er det å se at Erik Hægstad Johnsen nærmer seg kampform, etter en hel vårsesong med skade.

Kolstad Orkla 060822 02
Som mange ganger tidligere denne sesongen kom Orkla bakpå fra start. Allerede etter 5 minutter tok Kolstad ledelsen. Et lavt innlegg fra høyresiden fikk gå gjennom hele 16-meterfeltet til OFK. På bakre stolpe ventet flere Kolstadspillere. Erik Rotlid satte inn 1-0 for hjemmelaget. Etter scoringen var det spillemessig jevnt i regnværet på Kolstad. Orkla skapte noen farligheter, men kom ikke til de gode avslutningene. Etter drøye kvarteret fikk Håkon Sanden slått et hardt innlegg inn foran Kolstadmålet. Dessverre var det ingen medspillere i enden av innlegget. Noen minutter senere fikk Kolstad en god mulighet etter en pasningsfeil i Orklaforsvaret. Rett etter skjøt Mats Oliver Bjerkan ballen over Orklamålet helt upresset innenfor 16-meteren til OFK. Kolstad skapte mest på Kolstad Idrettspark.

Kolstad Orkla 060822 03
I kampens 25. minutt økte Kolstad til 2-0. Emanuel Vladic dro seg forbi på venstresiden og plasserte ballen under Orklakeeper Fredrik Sivertsen Bergslid. Kolstad skapte de farligste sjansene, og i så måte var ledelsen fortjent. Banespillet var relativt jevnt resten av omgangen. Kolstad virket tilfreds med hvordan kampen forløp, og tempoet i kampen ble lavere. Kolstad gikk til pause med 2-0 over Orkla. OFK gjorde to bytter i pausen. Tobias Forbord Bergsrønning og Martin Hoff Harsvik kom inn for bortelaget.

Kolstad Orkla 060822 04
Orkla fikk en pangstart på den andre omgangen. Emil Solemsløkk Lynum slet seg fri inne i feltet til Kolstad og dundret ballen i mål med venstrefoten. Gleden ble særdeles kortvarig, ettersom Kolstad scoret minuttet etter. Hjemmelaget utnyttet nye feil i OFK-laget, og duoen Rotlid/Vladic kombinerte seg fram til 3-1. Kolstad fortsatte trykket, og de var det skapende laget. Ikke lenge etter 3-1 smalt det i tverrliggeren bak Bergslid i OFK-målet. Etter timen spilt på Kolstad Idrettspark fikk Orkla en stor mulighet. Tobias Forbord Bergsrønning dro seg fint fri på høyrekanten. Det endte med ei heading fra Martin Hoff Harsvik som ble reddet mesterlig av Kolstad sin keeper.

Kolstad Orkla 060822 05
Omgangen fortsatte med sjanser til begge lag. Kristian Blåsmo Haugbjørg kom rett fra innbytterbenken og inn til avslutning for OFK. Martin Hoff Harsvik sendte ballen langt over mål fra bra posisjon. Håkon Sanden fikk satt ballen i mål etter en dødball fra Pål Fredrik Simonsen, men assistentdommer var oppe med flagget. Orkla jobbet for en ny redusering, men lyktes ikke. Martin Slupphaug Tallerås og Henning Føll Pedersen kom inn for OFK.

Kolstad Orkla 060822 06
Med drøye kvarteret igjen fikk Kolstad en vanvittig sjanse til å avgjøre kampen, men tomålsscorer Vladic misbrukte muligheten foran det åpne Orkla-målet.

Kolstad Orkla 060822 07
Etter 80 minutter spilt fikk Orkla straffe, da Tobias Forbord Bergsrønning ble felt helt ute ved 16-meterstreken. Emil Solemsløkk Lynum satte inn sitt andre for dagen. Det var på ny kamp på Kolstad Idrettspark. Kunne OFK gjøre nok et comeback mot Kolstad denne sesongen? Spillet bølget fram og tilbake. Erlend Sørhøy satte ballen i stolpen for Kolstad. Hjemmelaget fikk flere gode muligheter da OFK måtte angripe for å få utligning. Kampen ebbet ut med 3-2 til Kolstad.

Orkla kjempet nok en gang gjennom en hel kamp, uten at det ble tellende resultat i form av poeng. For Orkla ble dette en noe rotete kamp. OFK gjorde mange endringer i løpet av kampen, med flere spillere i ulike posisjoner. Spesielt på midtbanen ble det mange bytter i de ulike rollene.

Slik stilte Orkla i bortekampen mot Kolstad
Fredrik Sivertsen Bergslid
Sander Halvorsen, Emil Eker Haugen, Henrik Tessem Blomseth, Espen Grøset
Håkon Sanden, Mats Berg Pedersen, Erlend Løkken, Tor Egil Johansen, Pål Fredrik Simonsen

Fullt kampreferat ser du her på NFF sine sider. Orkla kjemper nå en hard kamp på nedre halvdel av tabellen i 3. divisjon. OFK henger fortsatt godt med, og det blir en spennende høst. Melhus fikk heng på lagene over streken med seier mot Rana lørdag, et Rana-lag som har blitt svekket utover sesongen. Innstranda, Trygg/Lade og Tiller har tøffe kamper søndag. Rekruttlagene til Rosenborg og Bodø-Glimt har begynt å ta poeng, og de er nok lite lysten på nedrykk fra denne divisjonen.

Neste helg venter en ny tøff utfordring for Orkla FK i Norsk Tipping - ligaen. Lørdag 13. august klokka 16.00 spiller OFK hjemme mot Strindheim på Orkla Sparebank stadion. Møt opp og støtt Orkla i kampen for nye poeng i 3. divisjon.