Orkla holdt en omgang borte mot Nardo

18/04/2024

Lørdag 20. april var det ny kamp for Orkla i Norsk Tipping - ligaen. Da ventet en tøff bortekamp på Nissekollen mot Nardo. Orkla kom godt ut i årets sesong med bortepoeng mot Byåsen, før det ble nedtur med overtidstap hjemme mot Strømsgodset 2 sist helg. Nardo på sin side innledet sesongen med to solide seire, og de holdt i tillegg lenge mot 2. divisjonslaget Strindheim i cupen. Fjorårets oppgjør mellom Nardo og Orkla endte 4-1, men Orkla har tatt positive steg siden da, og med en god prestasjon kunne det bli poeng i Trondheim lørdag ettermiddag.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

Orkla spilte en bra førsteomgang på bortebane mot Nardo. Hjemmelaget styrte spillet den første halvtimen, og de kom til flere brukbare sjanser, men Orklaforsvaret og keeper Erik Hansen Meidal hadde for det meste bra kontroll. Det siste kvarteret av førsteomgangen kom Orkla mer med i banespillet, riktignok uten å by på store problemer for Nardo. En god omgang på bortebane av Orkla endte 0-0, men dersom OFK skulle få med seg noe fra kampen måtte nok laget løftes lenger opp i banen i den andre omgangen.

Den andre omgangen startet på best mulig vis for hjemmelaget Nardo. I løpet av omgangens fem første minutter scoret Nardo to mål. Orkla slet med å skape problemer for hjemmelaget, og det var lite som skjedde foran Nardo sitt mål. Etter 64 minutter økte Nardo til 3-0, og kampen var i realiteten avgjort. Et gjennomspill på venstresiden endte med innlegg foran mål, og der kunne Isak Hustad trille ballen i mål. Etter 77 minutter scoret Nardo på nytt. Det ble en tung andreomgang for Orkla i sola på Nissekollen. Kampen endte med en fortjent seier til Nardo. 4-0 ble sluttresultatet mellom Nardo og Orkla.

Orkla går nå inn i en meget spennende periode i Norsk Tipping-ligaen. På rad og rekke møter OFK Tiller, Melhus, Stabæk 2, Surnadal, Mosjøen og Lillestrøm 2. Slik sesongen har startet skal det være mulig for Orkla å få med seg noe fra alle disse kampene. Mye handler om å få ut det beste av laget. Defensivt har det vært en god del bra, selv om det har blitt for mange baklengs. Offensivt har det vært manglende flyt for Orkla i sesonginnledningen.

Første mulighet til å ta poeng blir hjemme mot Tiller på Orkla Sparebank stadion lørdag 27. april. Disse to lagene har hatt flere tette og artige kamper mot hverandre de siste sesongene. Kampstart er klokka 15.00. Møt opp på tribunen, og hjelp OFK fram til årets første seier på hjemmebane i Norsk Tipping-ligaen!