Orkla hang med en time mot serielederen

22/07/2023

1FE91ADA 0E52 4732 8CD3 4DEC382D85B5
Orkla FK startet høstsesongen med kamp hjemme mot Strindheim lørdag ettermiddag. Orkla fikk en positiv slutt på vårsesongen med 6-2 hjemme mot Verdal. Strindheim var vårens beste lag i 3. divisjon med ti seire på lagets elleve kamper. For Orkla ville poeng i denne kampen være en bonus før de viktige kampene mot Kolstad og Steinkjer de nærmeste ukene. Høstsesongen til Orkla FK blir nok en gang en kamp for å beholde plassen i den nasjonale 3. divisjonen. For Strindheim handler det om mulig opprykk til Post Nord-ligaen.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

EFB75E16 3465 409D ABCD 03A95BD23775
Orkla klarte seg godt i første omgang. I kampens første minutt skaffet Tor Egil Johansen straffe til hjemmelaget. Espen Grøset satte inn 1-0. Utover i omgangen hadde Strindheim en god del ball, men spillet var ganske jevnt. Bortelaget snudde kampen til 1-2, før Sondre Ysland satte inn utligningen etter dødball rett før pause. Resultatet ved halvtid var 2-2, et godt resultat for Orkla mot serielederen.

006E6981 E254 4707 80A8 ACD938C8E9E3
Den andre omgangen startet også bra for Orkla, selv om forskjellen på lagene ble mer synlig etter hvert. Bortelaget avgjorde kampen med to kjappe mål etter rundt timen spilt på Orkla Sparebank stadion. Strindheim økte til 3-5 før Sondre Ysland løp seg fri og reduserte til 3-5 i sluttminuttene.  Strindheim scoret en gang til og vant kampen 3-6. Man vinner ikke kamper når man slipper inn seks mål, men Orkla hang likevel godt med i deler av kampen. Det er viktig å ta med seg det positive fra denne kampen inn mot de viktige kampene som kommer. Steinkjer tapte sin kamp mot Rana lørdag, og Kolstad møter Bodø/Glimt 2 borte på søndag.