Orkla fikk testet nivået over

25/08/2023

Vestbyen Orkla 2023 03
Orkla tok seg i vår videre til sluttspillet i Adressacupen for kvinner. Fredag kveld dro OFK til Oris Dental Arena på Hammersborg for å spille semifinale i sør-sluttspillet mot 3. divisjonslaget Vestbyen. Orkla har vært suverene i årets 4. divisjon, mens Vestbyen ligger på nedre halvdel av den trønderske 3. divisjonen. Orkla spilte jevne oppgjør mot Vestbyen i fjor, men Trondheimslaget trakk det lengste strået i de kampene. For Orkla var fredagens kamp en ren bonus, og en kamp som ville vise hva som kreves for å kunne henge med på nivået over Orkla i seriesystemet.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. Synnøve Mjør Wingan og Mari Lian var blant spillerne som manglet i OFK sin tropp til kampen mot Vestbyen.

Vestbyen Orkla 2023 02
Orkla fikk en fantastisk start på fredagens cupkamp. I kampens første minutt sendte Lovise Ramvik Berg OFK i ledelsen. Ramvik Berg har vist god scoringsform i det siste. I midtuka scoret hun fire mål i seriekampen mot NTNUI 2.

Vestbyen Orkla 2023 01
Vestbyen slo fort tilbake på kunstgresset ved Sverresborg. Før pause hadde hjemmelaget snudd kampen til 2-1. Det var likevel en god førsteomgang av Orkla, som skapte flere gode muligheter. OFK fikk også annullert et mål for offside. I den andre omgangen satte Vestbyen inn to nye scoringer. Therese Haagenstad Viik, med 1. divisjonserfaring fra Byåsen, scoret begge målene. Orkla mistet litt av piffen etter hjemmelagets tredje scoring. Sluttresultatet ble 4-1 til Vestbyen over Orkla. Når OFK møter motstandere på 3. divisjonsnivå blir de hardere straffet for feil. I likhet med seriekampene i 2022 så klarer Orkla å henge bra med spillemessig i perioder, men over 90 minutter så blir motstanderen for god. Heldigvis kan OFK sitt kvinnelag ta nye steg utover høsten, og det blir helt sikkert en spennende kamp om plassene i neste års 3. divisjon.

Nå som Adressacupen er ferdig er det bare å fokusere videre på seriespillet. Neste seriekamp er hjemme mot Ranheim 2 torsdag 31. august klokka 20.00. Møt opp på Orkla Sparebank stadion for å se et Orkla-lag jakte sin 15. strake seier i 4. divisjon!