Orkla berget plassen i Norsk Tipping - ligaen!

16/10/2022

Orkla FK tok i mot Rosenborg 2 til årets siste hjemmekamp i Norsk Tipping - ligaen søndag. Et flott høstvær skapte en fin ramme rundt den viktige kampen på Orkla Sparebank stadion. Orkla ville med seier sikre plassen i neste års 3. divisjon. RBK 2, med tidligere Orklatrener Arnstein Røen på sidelinja, var allerede trygt plassert midt på tabellen etter at laget har løftet seg utover sesongen. OFK kunne også berge på andre resultater. Dersom Melhus og Trygg/Lade ikke vant sine kamper ville Orkla være sikret spill på samme nivå i 2023.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

E07BA9D4 E523 4715 87D3 B55876DFF805

Rosenborg 2 tok tak i kampen fra start og styrte spillet det første kvarteret. Bortelaget holdt et balltempo som Orkla strevde med å følge med på.

95FAF045 C7BB 4A74 8D51 C156B9B299EC

Etter 14 minutter fikk RBK 2 straffe. Marius Sivertsen Broholm skjøt ballen over etter et dårlig forsøk på en chip.

47AE7F59 5BB2 4032 8028 DE4A26986A9C

Etter straffen kom Orkla mer med, og det ga umiddelbart uttelling. Venstrekant Pål Fredrik Simonsen kom til avslutning litt skrått fra 16 meter, og ballen gikk i mål. Et flott mål av Simonsen. Etter scoringen var det noenlunde jevnt før Rosenborg 2 igjen tok over initiativet. Magnus Holte utlignet for bortelaget på en flott enkeltmannsprestasjon. Alene med to Orklaspillere dro Holte seg fri og satte ballen sikkert forbi Fredrik Sivertsen Bergslid.

AC33554D FDA7 4B1F BAC0 BE36A4913880

Rosenborg 2 var best utover omgangen. Orkla kunne utnyttet noen overganger, men det ble for lite tempo i spillet. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 1-1, noe hjemmelaget kunne være best fornøyd med.

59CF704C 8F75 425E A56B 1E5EC4C0659D
Rosenborg 2 startet best også i andre omgang, og de skapte tidlig to farlige muligheter. Orkla kunne likevel tatt ledelsen da Sondre Ysland kom til skudd på høyresiden. Skuddet ble reddet av Sander Tangvik i RBK 2 - målet.

1590F0C3 1DA3 44DF A05B AB01AD1CB414
Bortelaget holdt trykket oppe, og de fikk etter hvert uttelling for presset. Marius Sivertsen Broholm fikk en ny mulighet fra 11-meteren, og denne gangen scoret den tekniske midtbanespilleren. Like etter satte Magnus Holte sitt andre for dagen da han fikk stå alene på et innlegg fra venstresiden.

54FEF9FB 776F 451A 8C63 79DC15BD0E66
Rosenborg 2 spilte best utover omgangen, men det ble likevel spenning mot slutten. Emil Solemsløkk Lynum reduserte til 2-3 på straffe etter 85 minutter. OFK kom aldri nærmere, og Arnstein Røens RBK 2 vant fortjent 2-3. Det unge bortelaget holdt jevnt over et høyere balltempo enn hjemmelaget, som ofte slet med å komme tett nok opp i motspillerne.

Resultatet i kampen fikk heldigvis liten betydning. Nardo gjorde jobben hjemme mot Trygg/Lade, mens Tiller slo Melhus. Dermed er det klart at Orkla FK ender på 11. plass på tabellen i 3. divisjon. Trygg/Lade, Melhus og Innstranda rykker ned til 4. divisjon. Orkla FK sitt lag i 4. divisjon er også sikret videre spill på det nivået.

Neste helg avsluttes sesongen for våre seniorlag på herresiden. Orklas lag i 3. divisjon drar til Lade for å møte Trygg/Lade, mens rekruttlaget spiller hjemme på Orkla
Sparebank stadion mot Tynset. Orkla FK kan heldigvis møte den kommende helga med hvilepuls, vel vitende om at forberedelsene til neste sesong allerede kan starte.