Orkla berget plassen i 3. divisjon!

23/10/2021

Lørdag var det nest siste runde i Norsk Tipping - ligaen. Orkla dro til TOBB Arena for å møte Tiller, et lag som før kampen lå ett poeng foran OFK på tabellen. Orkla fikk god hjelp tidligere i uka, da Ranheim 2 og NTNUI delte poengene etter å ha spilt 3-3. Det betød at begge de to lagene måtte ha to seire og mye hjelp for å berge plassen. Med poeng i lørdagens kamp ville Orkla langt på vei være sikret plass i neste års 3. divisjon(bilder: Direktesport).

Orkla tapte sin kamp klart, men resultater i andre kamper gjør at OFK har berget plassen i 3. divisjon!

Erik Hægstad Johnsen ble skadet i forrige helgs kamp hjemme mot Kolstad, og var ikke med lørdag. Steinar Gjersvoll fikk sitt fjerde gule kort sist, og var også ute av laget.

Tiller Orkla 231021 02
Orkla fikk ingen ønskestart på lørdagens kamp. Allerede etter ett minutt scoret Tiller ved Magnus Aasarød. Spillet bølget fram og tilbake i innledningen. Begge lagene kom til gode sjanser. Sondre Ysland fikk en bra mulighet før kvarteret var spilt, etter et innlegg fra motsatt kant. Tor Egli Johansen headet på keeper fra kort hold rett etterpå. Orkla kunne godt ha fått inn utligningen, men de lyktes ikke. Tiller tok så over litt av initiativet i kampen. Etter drøye halvtimen reddet Orkla en ball på streken.

Tiller Orkla 231021 03
Tiller økte til 2-0 etter 35 minutter. Hjemmelaget fikk to muligheter foran målet til Håkon Lilleås Næss, og den andre satte Brede Frøysa i mål.

Tiller Orkla 231021 04
Rett før pause la Tiller på til 3-0. Et ballmist av Orkla på midtbanen ble utnyttet nådeløst. Gard Ragnar Killingberg ble satt opp på venstresiden. Han dro seg forbi en Orkla-forsvarer og satte ballen i mål. Pauseresultatet var 3-0. Det var fortjent at Tiller ledet kampen, men 3-0 var muligens i overkant ut fra spill og sjanser.

Tiller Orkla 231021 05
Andre omgang startet med stillingskrig, uten at noen av lagene klarte å skape så mye. Etter timen spilt på TOBB Arena gjorde John Pelu og Orkla to bytter. Sander Halvorsen og Eirik Johansen Forbord kom inn for Sindre Tørset Valø og Mats Berg Pedersen.

Tiller Orkla 231021 06
Orkla fikk ikke til å etablere noe offensivt spill. Tiller hadde god kontroll utover i omgangen. Etter 67 minutter økte Trondheimslaget til 4-0. En kontring fra hjemmelaget førte hele fire Tiller-spillere alene med Næss i Orkla-målet. Brede Frøysa satte inn sitt andre for dagen. All spenning i kampen var borte. Orkla gjorde nok et bytte. Tobias Forbord Bergrønning kom inn for Pål Fredrik Simonsen. Resten av kampen ble en transportetappe for begge lag. Espen Grøset og Samuel Vattengård kom inn for Håkon Sanden og Are Aune mot slutten. Tiller vant kampen 4-0.

Med null poeng i lørdagens kamp måtte Orkla sette sin lit til resultatene i andre kamper. NTNUI spilte hjemme mot Byåsen, mens Ranheim 2 spilte borte mot Strindheim. Orkla Fotballklubb fikk den hjelpen de trengte. Byåsen vant kampen på Koteng Arena 1-3. Strindheim og Ranheim 2 spilte uavgjort 2-2.

Orkla FK er i Norsk Tipping - ligaen også i 2022!

Tabellen for Orklas avdeling i Norsk Tipping - ligaen ser du her.