Orkla 2 tok tre poeng og klatret på tabellen

30/08/2022

Orkla 2 møtte Hitra til kamp i 4. divisjon mandag kveld. Dette var en viktig kamp, spesielt for Orkla 2 som før kampen lå noe utsatt til på tabellen. Hitra lå trygt plassert på øvre halvdel, men med få sjanser til å kunne hente igjen suverene Trønder-Lyn på toppen av divisjonen.

Orkla har fått flere spillere tilbake fra skade den siste tiden. Blant annet har Erik Hægstad Johnsen og Sindre Tørset Valø tatt på seg spillerdrakt igjen etter lange fravær. OFK 2 stilte med en sterk tropp i kampen mot Hitra. Hele startelleveren har sin treningshverdag med seniortroppen. I tillegg stilte OFK 2 med flere av sine juniorer på benken. Fullstendig kampreferat ser du på NFF sine sider.

OFK Hitra 290822 01
Orkla 2 spilte en meget god førsteomgang på Orkla Sparebank stadion, selv om det ikke var så synlig på resultattavla. Hjemmelaget skapte sjanse på sjanse, men de klarte ikke å sette ballen i mål. Laget stod høyt med sidebackene, som ofte kom seg til innlegg på sidre tredjedel av banen. Kristian Blåsmo Haugbjørg startet kampen som kaptein og venstreback, og Haugbjørg hadde en god kveld i flomlyset. Til tross for det spillemessige overtaket var det Hitra som tok ledelsen ved den raske angriperen Sindre Sætherbø Kvakland. Kvakland løp fra Orklaforsvaret allerede etter seks minutter og scoret for bortelaget.

OFK Hitra 290822 02
Orkla pøste på gjennom hele første omgang. Det lyktes rett før pause, da Ole Løkken satte inn utligningen med venstrefoten etter en flott prestasjon. OFK skulle hatt flere mål i løpet av de første 45 minuttene. Martin Hoff Harsvik var en av flere OFK-spillere som kunne fått nettkjenning. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

OFK Hitra 290822 03
Den andre omgangen startet noe jevnere enn den første, men fortsatt var Orkla 2 det førende laget. Kampen ble avgjort da Orkla 2 fikk straffe etter 68 minutter. Ole Løkken satte inn sitt andre for dagen. Orkla 2 vant 2-1 mot Hitra, og klatret til 7. plass på tabellen. Dette var Orkla 2 sin femte seier på syv hjemmekamper i årets 4. divisjon.

Neste kamp for Orkla 2 er borte mot Heimdal søndag 4. september. Det er dagen etter Orklas hjemmekamp mot Tiller i Norsk Tipping - ligaen. Den kampen går på Orkla Sparebank stadion lørdag klokka 16.00. Kampene kommer tett, og for Orkla er det positivt å ha flere spillere tilgjengelige utover høsten.