Orkla 2 slo serielederen fra Kvål

25/09/2022

Orkla 2 ligger på nedre halvdel i årets 4. divisjon, men rekruttlaget har hele tiden hatt OK klaring til lagene i bunnen av tabellen. Søndag kom serieleder Trønder-Lyn til Orkla Sparebank stadion. Trønder-Lyn har sett suverene ut gjennom store deler av sesongen, men i de siste kampene har det stoppet litt opp. Sist ble det tap 0-6 mot Ranheim 2, som har meldt seg på i kampen om opprykk. Med tre poeng søndag ville Orkla 2 få en god luke til Nardo 2, som ligger på den siste nedrykksplassen. For Trønder-Lyn handlet kampen om å øke forspranget til Ranheim 2. Før søndagens kamp ledet de gule fra Kvål med to poeng.

Kampfakta med lagoppstilling og kamphendelser fra Orkla 2 -Trønder-Lyn søndag 25. september ser du her

Orkla 2 Tronderlyn 2022 03
Orkla 2 fikk en fantastisk start på kampen, med scoring allerede i første minutt. Hening Føll Pedersen utnyttet en stor feil i Trønder-Lyn sitt forsvar, og venstrekanten sendte Orkla 2 opp i ledelsen.

Orkla 2 Tronderlyn 2022 3
Trønder-Lyn styrte spillet i store deler av første omgang. Blant annet fikk bortelaget et mål annullert, etter et frispark som på merkelig vis trillet inn i målet bak Orklas keeper Even Rønningsbakk. En samtale mellom hoveddommer og assistentdommer endte med annullering fordi frisparket ble tatt for tidlig. Bortelaget var naturlig nok misfornøyd med avgjørelsen, men de fortsatte å trykke på. Orkla kom også på noen visitter foran Trønder-Lyn sitt mål. På bildet fyrer Sondre Fagerholt av fra drøye 20 meter. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 1-0 til Orkla 2.

Orkla 2 Tronderlyn 2022 05
Orkla 2 holdt stand også i andre omgang. Hjemmelaget skapte flere store muligheter. Etter 72 minutter scoret Henning Føll Pedersen sitt andre for dagen, da han løp ballen i mål etter et forarbeid av Martin Hoff Harsvik. Anton Aune skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 for Trønder-Lyn etter 77 minutter.

Orkla 2 Tronderlyn 2022 01
Bortelaget kjørte på for utligning. Det ble en spennende avslutning på kampen, med flere gule kort til et noe frustrert bortelag. Helt i sluttminuttene fikk Trønder-Lyn et frispark i nærheten av 16-meterstreken. Dommeren mente fellingen skjedde på utsiden av straffefeltet. Frisparket ble avverget. Orkla 2 red stormen av, og vant 2-1 mot serieleder Trønder-Lyn.

Seieren førte Orkla 2 opp til 8. plass på tabellen med 25 poeng, ni poeng foran Nardo 2 som møter Buvik sent søndag kveld. Det ser lyst ut for Orklas rekruttlag i forhold til å berge plassen i Adressa-ligaen.

Neste kamp for Orkla 2 er borte mot Svorkmo mandag 3. oktober klokka 20.00. Ta turen til Svorkmo kunstgress. Tre poeng i den kampen vil sikret plassen i 4. divisjon, vel og merke dersom Orklas lag i Norsk Tipping-ligaen gjør jobben de kommende ukene.