Så godt som klar for neste års Regionsliga!

08/10/2016

DSCN9083Med 2-2 og ett poeng borte mot Tillerbyen på TOBB Arena Sør i dag, er Hassan Halane og Orkla i realiteten klar for neste års Regionsliga i 3.divisjon!

Fire lag i årets tredjedivisjon er garantert plass i den nye Regionsligaen (3.divisjon). Også de åtte beste femmerne i avdeling 1-10 blir å finne i Regionsligaen 2017. Her ligger avdeling 10 som Orkla spiller i, godt an til å få en av disse plassene.

Med to kamper igjen å spille, ligger Orkla på tredjeplass med 48 poeng. Orkla har fire poeng ned til Verdal på 4. plass og fem poeng til KIL/Hemne på 5. plass. Disse lagene møtes i neste serierunde og her vil ett eller begge lag, måtte avgi poeng.

Stjørdals-Blink2 med en hengekamp, har også muligheten til å gå forbi Orkla og beholde plassen. Orkla må da tape sine to siste kamper, samtidig med at Blink2 må vinne alle sine tre siste kamper. I tillegg må Stjørdals-Blink i andredivisjon unngå nedrykk, noe som heller ikke er veldig sannsynlig. Orkla vil dermed bli blant de fire (fem) øverste lagene i årets 3.divisjon avd.10, noe som betyr at laget neste sesong spiller i den nye Regionsligaen!

Den nye seriestrukturen i norsk fotball blir fra sesongen 2017 som følger; Tippeligaen med 16 lag, OBOS-ligaen med 16 lag, PostNord-ligaen (ny 2.div.) med 2 avdelinger a 14 lag, Regionsligaen (ny 3.div.) med 6 avdelinger a 14 lag og Kretsligaen (ny 4.div.) med 24 avdelinger.

Den nye Regionsligaen som Orkla med all sannsynlighet skal spille i, blir dermed nivå fire i norsk fotball og Orkla blir med det blant de 144 fremste lagene i norsk fotball i sesongen 2017.

Orkla har igjen to serierunder i årets 3.divisjon der de møter Namsos borte lørdag 15.oktober, før det hele avsluttes hjemme mot serievinneren Kolstad lørdag 22.oktober!

PS! Orkla2 i 4.divisjon holder andreplassen på tabellen og ligger med det godt an til å bli blant de 4-5 lagene som holder plassen og som med det spiller i den nye Kretsligaen i 2017! Det gjenstår tre serierunder, men med seier i mandagens bortekamp mot Hitra, er mye allerede gjort for å kvalifisere seg til den nye 4.divisjonen!

 


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere


Medlemsinnlogging