Uavgjort mot RBK2 foran over 700 tilskuere!

22/07/2015

FB IMG 1437595342595RBKs fire nykommere debuterte foran 725 (!) tilskuere, mye omtalte Yann-Erik de Lanley åpnet scoringskontoen for RBK og hjemmelaget Orkla fikk en fin gjennomkjøring før høstsesongen. Når så det hele endte 3-3, ble det en flott fotballkveld for alle frammøtte på en fullsatt tribune på Orkdalsbanken Stadion!

Nysigneringene Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø, Yann-Erik de Lanley og keeper Julian Faye Lund, var alle i startoppstillingen når et forsterket Rosenborg2 gjestet Nils Arne Eggens Orkla til treningskamp på Orkdalsbanken Stadion i kveld. I tillegg var også venstreback Erik Tønne (ex-Sandnes-Ulf og Sheffield United) på banen i RBK-drakt. Det var derfor skikkelig god motstand som møtte Orklaguttene i oppkjøringen til en spennende høstsesong.

FB IMG 1437595540709Orkla stilte også styrket til kveldens kamp med to lånespillere i troppen. Christian Eggen Rismark (bildet over) spiller til daglig i andredivisjon for Rødde og gjennomførte 90 minutter som stopper mot RBK2. Også ex-Orklaspiller, nå Elverumspiller Emil Lynum, var i aksjon for hjemmelaget og både Christian og Emil så ut til å trives godt i den hvite Orklatrøya!

20150722 191219RBKs nye spillere viste i starten på kampen at de holder et høyt nivå. Venstreving de Lanley (bildet over) ga Orklaforsvaret store problemer når han med flott timing flere ganger startet mellom stopper og back - og kom gjennom i gode scoringsposisjoner. Orklakeeper Håkon Lilleås Næss reddet mesterlig det første forsøket.

FB IMG 1437595524559På det andre havnet ballen i stolpen, men på det tredje forsøket satte de Lanley ballen i mål, for øvrig etter godt forarbeid av to andre nykomlinger, kveldens RBK-kaptein Johan Lædre Bjørdal (på bildet over sammen med Emil Lynum) og Magnus Stamnestrø.

FB IMG 1437595364017Orkla kom etter hvert godt inn i kampen og det var ikke spilt mer enn 16 minutter når Joachim Elshaug utlignet til 1-1. Og etter en knapp halvtime utnyttet Håkon Sanden en svak RBK-pasning og satte inn 2-1 (bildet over). Da var for øvrig nevnte de Lanley gått ut med noe som lignet en antydning til hamstringskade.

20150722 194104Orkla styrte kampen i resten av omgangen og hadde bl.a. et skudd i stolpen samt et par andre gode muligheter. Flere scoringer ble det imidlertid ikke og omgangen ebbet ut med ledelse 2-1 til hjemmelaget.

FB IMG 1437595614102Et kvarter var spilt av andre omgang når RBK2 gjorde hele 9 bytter. Dermed ble det mange uthvilte og friske bein å bryne seg på for Orklaguttene. Etter 65 spilte minutter kom den ene innbytteren, Erik Nordengen (bildet over) , seg løs på venstrekanten og satte inn 2-2. Syv minutter senere førte Glenn Walker bortelaget opp i ledelse 3-2, noe som nok var fortjent etter en andreomgang som så langt hadde vært dominert av RBK2.

FB IMG 1437595608498Orkla hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg og kjørte hardt på mot slutten av kampen. Til slutt ble dette belønnet med scoring og utligning til 3-3. Joachim Elshaug var målgjører, for øvrig etter et stjerneangrep av hjemmelaget som Elshaug avsluttet med å trille ballen i mål (bildet over) etter assist av "lånespiller" Emil Lynum.

20150722 201016Uavgjort ga for øvrig et greit bilde av kampen. Orkla var etter hvert best i førsteomgang, mens RBK2 styrte mye etter hvilen, før Orkla mobiliserte til en sluttspurt som ga resultater. Alt i alt en underholdende og god fotballkamp med mange dyktige fotballspillere i aksjon - og med det en fin gjennomkjøring for begge lagene.

Kveldens Orklamannskap: 12 Håkon Lilleås Næss – 14 Joakim Sve, 3 Daniel Westerhaug Selbekk, 19 Christian Eggen Rismark, 13 Martin Dybdal – 15 Sondre Sørløkk, 8 Steinar Opøien Gjersvoll (k), 4 Abdikadi Mohamed – 9 Håkon Sanden, 21 Joachim Elshaug, 7 Arnstein Buøy. Innbyttere: 1 Even Rønningsbakk, 6 Gøran Aakerholm, 2 Håvard Støen, 23 Torodd Asphjell, 10 Vebjørn Trønsdal Bævre, 18 Tor Egil Johansen, 11 Emil Lynum

Rosenborg2: 1.Julian Faye Lund - 15. Erlend Dahl Reitan, 7 Johan Lædre Bjørdal (k), 5 Preben Hus...by, 19 Erik Tønne – 21 Magnus Stamnestrø, 6 Jacob Tromsdal, 18 Vegard Erlien - 23 Matthias Hjelle, 16 Joachim Olufsen, 20 Yann-Erik de Lanlay. Innbyttere: 12 Nikita Nechipurenko, 2 Glenn Walker. 22 Lionel Kamanzi, 8 Niklas Solem, 4 Haakon Martiniussen, 17 Olaus Skarsem, 14 Simen Nordskag, 3 Jørgen W Lie, 9 Ola Solbakken, 10 Tobias Gran, 11 Erik Nordengen

PS! Orkla åpner høstsesongen med bortekamp mot Gjøvik-Lyn2, mandag 3.august kl. 19.00!