Nå venter Strindheim i NM

17/07/2021

Lørdag spilte Orkla FK sin andre treningskamp etter at det ble tillatt med kamper for seniorlag i breddefotballen. Sist uke ble det 0-0 mot Tiller. I dag stod divisjonskollega Kolstad på andre banehalvdel. Det ble en jevn kamp, der bydelslaget fra Trondheim til slutt vant 3-2. Neste helg spiller Orkla FK første runde i NM borte mot Strindheim på Ruta Arena i Trondheim.

OFK Kolstad 04
Orkla fikk en god start på treningskampen mot Kolstad hjemme på Orkla Sparebank Stadion. Laget tok initiativet fra start, og skapte flere gode muligheter. Emil Lynum ga OFK ledelsen etter å ha vendt opp inne i Kolstad sitt straffefelt. Lynum plasserte ballen ned til venstre for bortelagets keeper i kampens 26. spilleminutt.

OFK Kolstad 03
Etter scoringen ga Orkla fra seg det spillemessige overtaket i kampen. Kolstad kom etter hvert til flere målsjanser, både i etablert angrep og på overganger. Det var fortjent at bortelaget utlignet etter 35 minutter. Kolstad fortsatte trykket etter utligningen, og gikk opp til 2-1 like før pause, etter et gjennomløp som var helt på offsidegrensa.

OFK Kolstad 02
Orkla gikk ut til andre omgang med god tro på å snu kampen. Jon Pelu og hans mannskap jobber med å innarbeide et 4-2-3-1 system, blant annet med to sentrale midtbanespillere, offensive backer og kanter som kan utfordre både utover og innover i banen. Kamper som denne er god trening. OFK startet andre omgang godt, med flere gode angrep og muligheter for scoring. Omgangen lignet en del på den første, med OFK i føringen fra start og et Kolstadlag som tok mer over. Selv om kampen i det store og hele var jevn, var det OK i forhold til kamputviklingen av Kolstad økte ledelsen til 3-1 etter 80 minutter. Scoringen kom på en overgang etter et ballmist av hjemmelaget på egen banehalvdel. Etter den scoringen tok Orkla over noe av banespillet igjen, og innbytter Gard Fjellvær reduserte i det 84. minutt. Fjellvær løp inn fra venstrekanten og satte et innlegg trygt i hjørnet. Til tross for et visst trykk fra hjemmelaget mot slutten klarte Kolstad å kontrollere inn til seier.

Det er vanskelig å vite hvordan Orkla FK sitte herrelag ligger an etter et og et halvt år uten obligatoriske fotballkamper. Kampene mot Tiller og Kolstad sier at OFK kan henge godt med i høstens 3. divisjon, men at alle kamper kommer til å bli tøffe. Det er mye som er bra, blant annet intensiteten i forsvarsspillet over hele banen i starten på begge omgangene. Tempoet i overgangene var også bra i perioder, og laget klarte å fylle på med mange spillere offensivt. Presisjonen i pasningsspillet kan bli bedre, det samme kan tempo og intensitet utover i omgangene. OFK sitt spillsystem setter store krav til presisjon og bevegelser offensivt, og til arbeidskapasitet og intensitet defensivt.