Mistet poeng på overtid mot serielederen

07/05/2022

Orkla menn senior i 3. divisjon reiste lørdag til Dalgård for å møte Byåsen i den 5. runden av Norsk Tipping-ligaen. Byåsen var før kampen serieleder etter fire strake seire i årets sesong. Orkla stod med en seier og tre tap etter de fire første rundene. Tapene har kommet mot Rana, RBK 2 og Junkeren, mens seieren kom hjemme på Orkla Sparebank stadion mot Trygg/Lade(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Byasen Orkla 070522 03
Orkla stilte til kampen noe skaderedusert. Knut Kåre Brøndbo og Ole Løkken måtte gi seg hjemme mot Junkeren sist, og angriper Pål Fredrik Simonsen var også ute av laget. Emil Eker Haugen var inne i startoppstillingen for første gang på flere år. Eirik Johansen Forbord fikk tillit etter god innsats mot Junkeren, og Ole Tjelle-Heen fikk sin første Orklakamp fra start på midtbanen.

Byasen Orkla 070522 04
Det var en ganske jevn åpning på Dalgård. Det første kvarteret hang Orkla greit med spillemessig, selv om bortelaget ikke klarte å skape noe foran Byåsenmålet. Byåsen tok ledelsen etter kvarteret spilt, på sin andre sjanse i kampen. De spilte seg fram på venstresiden, og Øyvind Olav Døsvik Haugen satte ballen i mål for hjemmelaget.

Byasen Orkla 070522 02
Byåsen fikk etter hvert et spillemessig overtak, og de skapte flere gode sjanser. En god Orklakeeper Fredrik Sivertsen Bergslid hindret en større ledelse for hjemmelaget. Selv om Byåsen ikke spilte en imponerende førsteomgang gikk de til pause med en fortjent ledelse 1-0. Orkla hang OK med spillemessig i perioder, men skapte veldig lite offensivt. OFK gjorde et nytte i pausen. Jørgen Krogstad kom inn for Ole Tjelle-Heen.

Byasen Orkla 070522 05
Orkla kom bedre i gang i 2. omgang. Laget til John Pelu kom høyere opp i banen, og skapte et visst trykk på hjemmelaget.

Byasen Orkla 070522 06
Orkla fikk en bra mulighet på dødball etter drøye fem minutter av andre omgang, men det ble aldri noen god avslutning mot Byåsen sitt mål.

Byasen Orkla 070522 07
Byåsen fikk etter hvert bedre kontroll også i andre omgang, og de kom til et par halvsjanser. Det skjedde lite foran begge målene på Dalgård i midten av omgangen, og det var mye upresist spill fra begge lagene.

Byasen Orkla 070522 08
Etter 71 minutter utnyttet Orkla en stor feil i Byåsen sitt forsvar. Håkon Sanden vant ballen på venstresiden, og kom til et skudd. Keeper reddet skuddet fra Sanden, men på returen var Martin Hoff Harsvik og satte inn utligningen. 1-1 på Dalgård! Rett etter utligningen gjorde Orkla et trippelbytte. Målscorer Harsvik gikk ut sammen med Sondre Ysland og Eirik Johansen Forbord. Inn på banen kom Emil Solemsløkk Lynum, Tor Egil Johansen og Tobias Forbord Bergsrønning. Lynum viste seg fram umiddelbart som et godt oppspillspunkt for OFK.

Byasen Orkla 070522 09
Målet så ut til å gi Orkla selvtillit og tro på å vinne over serielederen. Orkla tok tak i kampen mot slutten, og kjørte på for seier. Håkon Sanden måtte forlate banen, og inn kom Martin Slupphaug Tallerås. 17-årige Tallerås fikk sin debut i 3. divisjon.

Byasen Orkla 070522 10

Begge lagene fikk noen halvsjanser mot slutten, og Orkla

Byasen Orkla 070522 11
På overtid kom en ball inn foran Orklamålet. Orkla kunne avklart flere ganger, men lyktes ikke. En situasjon foran OFK-målet endte med straffe til Byåsen. Med Orkla-øyne virket straffen feil. Keeper Bergslid kunne fått frispark i situasjonen før fellingen. Øyvind Alseth satte ballen trygt i mål. Byåsen vant 2-1 over Orkla.

Det ble aldri noen spillemessig god kamp mellom Byåsen og Orkla. OFK viste nok en gang god moral og innsats. Slik den andre omgangen ble var det bittert for Orkla å reise hjem uten poeng mot serielederen. Byåsen spilte ikke opp mot sitt beste, og kampen kunne godt endt med poengdeling. Nå handler det om å nullstille foran den viktige kampen mot Steinkjer lørdag 14. mai klokka 16.00 på Orkla Sparebank stadion.

Slik stilte Orkla i bortekampen mot Byåsen på Dalgård

Fredrik Sivertsen Bergslid
Sander Halvorsen - Emil Eker Haugen - Henrik Tessem Blomseth - Espen Grøset
Sondre Ysland - Vidar Røttereng - Eirik Johansen Forbord - Ole Tjelle-Heen - Håkon Sanden
Martin Hoff Harsvik

Reserver: Even Rønningsbakk, Emil Solemsløkk Lynum, Tobias Forbord Bergsrønning, Jørgen Krogstad, Tor Egil Johansen, Martin Slupphaug Tallerås

Møt opp på Orkla Sparebank stadion neste helg, og støtt OFK fram til seier i Norsk Tipping - ligaen!