Meget sterk borteseier for Orkla!

25/08/2023

Mosjoen Orkla 2023 02
Orklas herrelag i 3. divisjon spilte lørdag ny bortekamp i Norsk Tipping - ligaen. Denne gangen var det Mosjøen som ventet på Kippermoen gress. Vårkampen mot Mosjøen på Orkla Sparebank stadion endte 0-0, etter en jevn kamp som Orkla med hell kunne ha vunnet. Den siste uka før kampen hadde Orkla trent på gress for å forberede seg til helgas oppgjør i Mosjøen. Det er ikke mange kamper i løpet av en sesong som spilles på naturgress, og da er det greit å ha noen økter på det noe tregere underlaget. Mosjøen har overrasket i årets Norsk Tipping-liga. Laget fra Nordland lå på en god 5. plass på tabellen før lørdagens kamp, og de hadde vunnet seks av sju mulige hjemme på Kippermoen. Orkla har ikke vært gode på bortebane i år, men de to siste kampene mot Kolstad og Tiller var begge positive. Av høstens bortekamper var nettopp denne mot Mosjøen en av de kampene som Orkla definitivt kunne få med seg noe fra. Poeng i lørdagens kamp ville være kjærkomment i kampen for å berge plassen i Norsk Tipping - ligaen.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider. Orkla startet uten spillere som Ole Løkken, Matias Tørset Bjørnbeth og Kristian Blåsmo Haugbjørg. Sindre Tørset Valø spilte midtstopper sammen med Emil Eker Haugen, og Ola Morten Forren startet på høyrebacken. Ådne Engelsen Aalberg fikk ny tillit fra start på venstrekanten.

Mosjoen Orkla 2023 01
Orkla kom bra i gang på naturgresset i Mosjøen. Mosjøen hadde ballen mest det første kvarteret, men Orkla lå godt i forsvarsrammen, og fikk gode overgangsmuligheter. Mosjøen tok ledelsen etter 20 minutter. Et innlegg fra venstre endte opp på bakre stolpe. Der kunne Jevgenijs Kazacoks sette inn 1-0 til hjemmelaget på et volleyspark. Orkla slo tilbake minuttet etter. Sondre Ysland kom til avslutning på høyresiden. Skuddet ble blokkert, og ballen gikk tilbake til den hurtige høyrekanten. Ysland slo ballen inn til Henning Føll Pedersen som på nydelig vis satte ballen i mål i nærmeste hjørne. 1-1 på Kippermoen! Kampen fortsatte med jevnt spill og relativt lavt tempo. Etter drøye halvtimen spilt kom Martin Hoff Harsvik til en god avslutningsmulighet, men skuddet gikk rett i en forsvarer. Mosjøen prøvde gang på gang å tråkle seg gjennom Orklaforsvaret, men OFK hadde stort sett god kontroll defensivt. Pauseresultatet i Mosjøen var 1-1, et rettferdig resultat ut fra spill og sjanser.

Mosjoen Orkla 2023 03
Orkla fikk en god start også på den andre omgangen. I løpet av omgangens første kvarter skapte OFK flere gode sjanser. Blant annet kom Henning Føll Pedersen helt alene med Mosjøens keeper, uten å få satt ballen i mål. Etter 68 minutter fikk Orkla straffe, da Ådne Engelsen Aalberg ble felt inne i Mosjøen sitt felt. Espen Grøset var sikker slik han har vært hele sesongen. Orkla ledet fortjent 1-2 borte mot Mosjøen! Gleden over ledelse varte ikke lenge. Etter 73 minutter utlignet Mosjøen på et skudd fra rundt 16 meter. Ballen trillet inn i hjørnet bak Orklakeeper Erik Hansen Meidal. Dette var en kalddusj for Orkla etter en god første halvdel av andre omgang. OFK mistet likevel ikke troen på seier i kampen. Selv om Mosjøen også ble farligere mot slutten av kampen fortsatte Orkla å skape sjanser. Etter 88 minutter skjøt innbytter Martin Slupphaug Tallerås ballen i stolpen. Minuttet etter hadde Mosjøen et skudd på innsiden av stolpen, men heller ikke den ballen gikk i mål. Begge lagene ville gjerne ha tre poeng i denne kampen, og på overtid skulle det lykkes for Orkla. På en retur etter stolpeskudd var Sondre Ysland på plass og satte inn 2-3. Orkla ble det andre laget som slår Mosjøen på Kippermoen denne sesongen. En særdeles viktig trepoenger ble med på bussen hjem til Trøndelag for OFK!

Orkla framstår mye bedre organisert nå enn laget var i vårsesongen. Uavhengig av hvem som spiller i de ulike rollene har laget bedre struktur, både defensivt og offensivt. Dette lover godt foran de viktige kampene som kommer.

Orkla var også denne helga heldig med andre resultater i avdelingen. Trønder-Lyn så lenge ut til å få med seg noe fra den tøffe bortekampen i Rana, men med 10 mann på banen den siste halvtimen klarte ikke de gule fra Kvål å holde helt inn. Rana vant 2-1 på hjemmebane. Verdal hadde en tøff kamp borte mot Nardo på Nissekollen, og også dette resultatet gikk Orklas vei. Nardo vant 3-0. Orkla er nå likt med Verdal på tabellen. Steinkjer spiller borte mot Tiller søndag.

Se oversikt og tabell for den spennende 3. divisjonsavdelingen til Orkla her.

Neste kamp for Orkla er hjemmekampen mot Kolstad lørdag 2. september klokka 15.00. Med tre poeng der vil Orkla for alvor melde seg på i kampen om en trygg plass i Norsk Tipping - ligaen. Møt opp på Orkla Sparebank stadion!