Avsluttet sesongen hjemme mot Ranheim

24/10/2022

Orkla kvinner har hatt en variabel sesong i den trønderske 3. divisjonsavdelingen. Mandag kveld spilte de årets siste kamp hjemme mot Ranheim. Før kampen var det klart at Orkla med all sannsynlighet må ta turen ned i 4. divisjon neste sesong. Ranheim på sin side har en trygg plass midt på tabellen i Adressa-ligaen. Orkla kunne med seier mot Ranheim passere NTNUI på tabellen, dersom studentene tapte sin kamp borte mot tabelljumbo Vuku.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

1A3B58AB B598 4656 A6D0 4762375C872B
Det ble en jevn åpning på mandagens kamp i flomlyset på Orkla Sparebank stadion. Ranheim skapte det lille som var det første kvarteret, uten å sette Mari Høiseth Skjølberg på de helt store prøvene.

B0332D36 DC2A 47D3 B7A1 56D1A3F5C616

Orkla tok ledelsen etter 21 minutter. Ballen havnet ute hos Ronja Meistad på ca 20 meter. Indreløperen dundret ballen opp i hjørnet med venstrefoten. Et fantastisk mål av Meistad!

65207C86 DAA4 4849 B65F CDB9A0E21512

Som så mange ganger tidligere i år har Orkla slitt med å holde unna etter egen scoring. Det tok bare tre minutter før Ranheim utlignet etter et gjennomløp på høyresiden. Rett før pause tok bortelaget ledelsen etter svakt press av Orkla-laget. Pauseresultatet var 1-2, etter en jevn omgang der Ranheim likevel skapte mest.

E4713636 728B 4362 8E9C FCEAC737A353
Orkla fikk en knallåpning på den andre omgangen, med scoring i det første angrepet.  Julie Runhaug Skaugen la inn fra høyrekanten. Inne foran mål ventet Line Hoel Fossmo, som lurte ballen i mål i lengste hjørne. 2-2!

3393BE91 8CF6 44D5 91A0 C484981D1E47
Etter 62 minutter fikk Line Hoel Fossmo en stor mulighet da hun kom alene mot Ranheim sitt mål. Fossmo rundet keeper, men kom for skrått på målet. Skuddet gikk på feil side av nettveggen. Orkla hadde et lite spillemessig overtak i kampen. Likevel var det Ranheim som tok ledelsen. Bortelaget holdt trykket oppe etter en corner, og en flott avslutning fra 16 meter gikk stolpe inn. 2-3! Like etter ble Orkla hardt straffet på egen corner. En hurtig overgang endte i ny scoring til bortelaget. Det stod 2-4 på Orkla Sparebank stadion. Den fjerde scoringen tok litt piffen ut av Orkla-laget. Ranheim vant til slutt  kampen 2-5.

PS! Kaptein for Ranheim var tidligere Orkla-spiller Mariell Øien, som etter sin periode i Orkla fikk landskamp for Norge som Lyn-spiller.

Sesongen for Orkla kvinner er over. Nå gjelder det å samle troppene og flytte tankene over på sesongen 2023. Det er mye positivt i kvinnelagets tropp, med en fin blanding av rutine og unge spillere. Neste års sesong kan bli artig for alle som følger kvinnelaget til Orkla Fotballklubb.

Takk til publikum som har fulgt Orkla kvinner gjennom 2022. Velkommen tilbake til Orkla Sparebank stadion i 2023!