Jevn serieåpning i Norsk Tipping - ligaen

10/04/2022

Orkla menn senior serieåpnet søndag med hjemmekamp i Idrettsparken mot Rana FK. Kampen ble spilt på Orkla Maskin arena på grunn av fare for et snødekt Orkla Sparebank stadion. Orkla FK kom til kampen etter to seire i kvalifiseringen til NM mot Buvik og Kvik.

Orkla Rana 100422 01
Rana FK ble dannet i 2019 som et samarbeid mellom Mo og Stålkameratene. Laget spilte seg raskt opp til 3. divisjon. I fjorårets 3. divisjon endte Rana på en 8. plass i sin avdeling. Gøran Aakerholm og Magne Kirkholt ledet Orkla-laget i serieåpningen, ettersom hovedtrener John Pelu fikk rødt kort i cupkampen mot Kvik.

Orkla Rana 100422 02
Rana FK kom klart best i gang i Idrettsparken. Den første halvtimen ble dominert av et aggressivt og godt bortelag. De kom på hurtige overganger, og kom til flere innlegg. De var veldig farlige på dødball. I tillegg klarte de å utnytte rommet mellom forsvar og midtbane hos Orkla, gjennom gode bevegelser fra indreløperne.

Orkla Rana 100422 03
Det var fullt fortjent at Rana tok ledelsen etter knappe halvtimen. Et frispark på venstresiden ble slått inn foran Orklamålet. Ballen fikk sprette en gang før den havnet på bakre stolpe. Sivert Krokstrand fikk tid til å ta ned ballen før han sikkert satte den til side for Orklas nykommer i mål Fredrik Sivertsen Bergslid.

Orkla Rana 100422 04
Etter målet kom Orkla mer med i spillet. Banespillet jevnet seg noe ut, og Orkla kom til et par gode muligheter. Den største kom på et langskudd fra Vidar Røttereng, som skjøt ballen i tverrliggeren bak Ranas keeper. Stillingen til pause var 0-1. Andre omgang startet jevnt, uten noen muligheter til lagene. Etter 52 minutter fikk Rana en heldig straffe. En heading inne i Orklafeltet traff en intetanende Orklaspiller i hånda. Dommeren dømte straffe til bortelaget, en noe urettferdig avgjørelse sett med Orkla-øyne. Kim Andrè Kristiansen Råde økte til 0-2.

Orkla Rana 100422 05

Kampen fortsatte i samme sporet, uten de store mulighetene. Etter hvert fikk Orkla mer og mer tak på banespillet. Hjemmelaget fikk inn reduseringen etter 69 minutter. Sondre Ysland kom på et gjennomløp på høyresiden. Ysland ble felt like utenfor 16-meteren til Rana. Dommeren kunne tatt fram det røde kortet, men han greide seg med det gule. Ysland ble helt klart fratatt en scoringsmulighet, men dommers vurdering var at den ikke var åpenbar nok. Situasjonen endte likevel med scoring. Ole Løkken satte frisparket i mål, og det var full kamp igjen.

Orkla Rana 100422 06
De siste 20 minuttene ble kaotiske, hvor Orkla FK trykket på for utligning. Det endte med mange dødballer, og flere muligheter foran Ranamålet. Med hell kunne og burde Orkla ha fått inn utligningen, men den kom aldri. Rana FK reiste fra Idrettsparken med tre poeng, og borteseier 1-2. Rana spilte veldig godt den første halvtimen, men de ga fra seg mer og mer initiativ utover kampen. Orkla FK må ta med seg spillet de viste den siste timen. Dersom OFK klarer å få mer struktur på det offensive spillet skal det bli poeng i kampene utover våren.

Slik stilte Orkla FK i serieåpningen mot Rana FK
Fredrik Sivertsen Bergslid
Kristian Blåsmo Haugbjørg - Henrik Tessem Blomseth - Knut Kåre Aftret Brøndbo - Espen Grøset
Sondre Ysland - Vidar Røttereng - Pål Fredrik Simonsen - Ole Løkken - Håkon Sanden
Martin Hoff Harsvik
Benyttede reserver: Jørgen Krogstad, Tobias Forbord Bergsrønning, Eirik Johansen Forbord, Lars Dybdahl

Neste kamp for Orkla menn senior er borte mot Rosenborg 2 tirsdag 19. april klokka 19.00. Ta turen til SalMar-banen og støtt guttene fram til seier!