Herlig med årets første borteseier!

04/06/2022

Orkla dro til TOBB Arena lørdag for å spille ny bortekamp i Norsk Tipping - ligaen. Tiller var motstander i en kamp som var viktig for begge lag. Både Orkla og Tiller ligger på nedre del av tabellen, og tre poeng i denne kampen ville være kjærkomment for begge lag. Orkla kom fra seier i forrige kamp mot Bodø-Glimt 2, etter å ha snudd 0-3 til 4-3. Tiller på sin side hadde en svak kamp sist mot RBK 2, mens de slo Byåsen i forrige hjemmekamp(Bilder: Skjermdump Direktesport).

For Orkla var kaptein Håkon Sanden tilbake i startoppstillingen. Årsdebut i 3. divisjon var det for Erlend Løkken, som startet i den offensive midtbanerollen for OFK. Eirik Johansen Forbord var tilbake på benken etter skaden mot Nardo. Mats Berg Pedersen, som er hjemme etter en periode i Oslo, var også på benken for OFK. Orkla stilte i så måte med en sterk og bred tropp til denne bortekampen.

Tiller Orkla 040622 01
Orkla gikk rett i angrep på TOBB Arena. Allerede etter to minutter fikk bortelaget en fantastisk mulighet til å gå i ledelsen. Erlend Løkken skjøt i stolpen, og på returen ventet både Henrik Tessem Blomseth og Emil Solemsløkk Lynum. Målet var åpent, men ballen gikk ikke inn.

Tiller Orkla 040622 02
Orkla beholdt et initiativ i innledningen av kampen, men Tiller fikk en eventyrlig mulighet på en overgang etter sju minutter. En grov feil av Orkla etter en offensiv dødball ga Tiller en halv bane å angripe på alene med Orkla-keeper Fredrik Sivertsen Bergslid. Bergslid klarte å ta av farten på Knut Kleppo Vangen hos Tiller, og keeperen avverget muligheten. Etter dette fikk Orkla et par gode muligheter på dødball, før Tiller begynte å skape de farligste sjansene. At kampen var målløs etter de 20 første minuttene var ganske utrolig. Tiller har bra fart på flere av sine offensive spillere, og det skapte trøbbel for Orkla.

Tiller Orkla 040622 03
Tiller tok over initiativet utover i omgangen. Robin Johansen Hermanstad og Tiller skapte flere store muligheter. Keeper Bergslid skled med ballen etter knappe halvtimen. Tiller burde gått opp i ledelsen, men midtstopper Blomseth reddet på streken.

Tiller Orkla 040622 04
Etter 36 minutter kom Hermanstad med ballen ned på venstresiden. Ballen ble spilt inn foran mål. Et sleivspark av et skudd endte hos Espen Amandus Mathiassen, som satte inn 1-0 for hjemmelaget. Orkla ropte på offside, men dommeren godkjente målet.

Tiller Orkla 040622 05
Tiller beholdt initiativet mot slutten av omgangen, men like før pause utlignet Orkla på merkelig vis. En høy ball ble spilt inn i Tiller sitt felt. Fra skrå vinkel headet Emil Solemsløkk ballen høyt opp i lufta. Tillers keeper gikk ut mot duellen, og satte seg selv ut av spill. Ballen gikk i en høy bue inn i målet til Tiller. 1-1 på noe heldig vis ga Orkla en god følelse med inn i garderoben til pause. Orkla gjorde et bytte i pausen. Espen Grøset kom inn på venstrebacken. Sander Halvorsen gikk ut, og Håkon Sanden ble flyttet over på høyresiden i forsvaret.

Tiller Orkla 040622 06
Orkla fikk en pangåpning på andre omgang. Brødrene Løkken byttet plass, slik at Ole nå spilte i den offensive rollen på midten.  Allerede etter to minutter tok OFK ledelsen. Ole Løkken kom seg inn i feltet til Tiller på høyresiden. Løkken dundret ballen i mål over Tiller-keeper Christian Grindvold.

Tiller Orkla 040622 07
Tiller fikk straffe få minutter senere. Hermanstad på venstrekanten hos Tiller skaffet straffe da han ble felt av Håkon Sanden. Brede Frøysa måtte vente flere minutter før han fikk ta straffen. Både spillere og trener Pelu hos Orkla var misfornøyd med dommeravgjørelsen. Pelu fikk se det gule kortet før Frøysa kunne ta straffen.

Tiller Orkla 040622 08
Brede Frøysa skjøt ned til venstre for seg selv. Der lå keeper Bergslid og reddet straffen. Fortsatt 1-2 til Orkla!

Tiller Orkla 040622 09
Kampen fortsatte med intense dueller og mye aktivitet foran målene. Det var en underholdende kamp med mange sjanser. Etter straffebommen til Tiller var det Orkla som skapte mest på TOBB Arena. Pål Fredrik Simonsen skjøt over fra god posisjon, og Emil Lynum hadde en god mulighet på heading.

Tiller Orkla 040622 10
Orkla fikk flere frispark i god posisjon, og Ole Løkken har vist tidligere at han kan score på dødballer fra utenfor 16-meteren. Han lyktes også i denne kampen, etter å ha fått to muligheter. Løkken traff ikke spesielt godt, men ballen gikk mellom to spillere i muren, og inn i målet. 1-3 til Orkla! Etter scoringen gjorde Orkla tre bytter. Tor Egil Johansen, Vidar Røttereng og Eirik Johansen Forbord kom inn for Ole Løkken, Erlend Løkken og Jørgen Krogstad. En stund senere kom Tobias Bergsrønning Forbord inn for Sondre Ysland. Friske ben skulle kontrollere inn seieren for OFK. Orkla klarte å ta ned tempoet i kampen. Tiller fikk ha en del ball, men de kom ikke til så mange store sjanser. Ballen gikk i Orkla-målet ved en anledning, men assistentdommer vinket for offside. Tiller fikk en redusering ti minutter på overtid, men det var det siste som skjedde i kampen. Orkla vant fortjent 2-3, selv om store sjanser og straffe til Tiller kunne endret på resultatet. Orkla måtte tåle hele seks gule kort, i tillegg til to kort på lagledere.

Tiller Orkla 040622 11

Etter tre strake bortetap for Orkla Fotballklubb kom endelig seieren! Orkla tok tre poeng, og kommer med det opp på 9 poeng, det samme som Tiller og RBK2. To seire på rad har ikke vært hverdagskost for John Pelu og hans mannskap. Forhåpentligvis gir det økt selvtillit fram mot kampen mot Kolstad neste helg.