Håpet lever - andrelaget fikk hjelp

19/10/2021

Orkla Fotballklubb går en spennende helg i møte i forhold til klubbens andrelag i 4. divisjon. I helga spilte Orkla 2 borte mot Kvik, et av lagene som kjemper om opprykk fra divisjonen. Orkla 2 hang bra med i første omgang, og tok ledelsen etter scoring av Martin Harsvik. Kvik utlignet til 1-1 rett før pause. I andre omgang ble det for tøft for Orklas andrelag. Kvik vant kampen 5-2. Eirik Johansen Forbord satte inn det andre målet for OFK 2.

Antall lag som rykker ned fra 4. divisjon kan avhenge av hvordan trønderske lag gjør det i andre divisjoner. Det har også sammenheng med hvordan andrelagene til klubber som Rosenborg og Ranheim gjør det. I utgangspunktet er det ett lag som rykker ned fra hver 4. divisjonsavdeling, og det er det som ligger til grunn når avdelingen avgjøres kommende helg. Orkla 2 hadde muligheten til å forbedre sin situasjon med poeng mot Kvik, men det gikk altså ikke. I så måte var det gunstig at andre resultater gikk i OFK 2 sin favør. Rennebu, som kjemper med Orkla 2 om å unngå sisteplassen i avdelingen, tapte sin kamp mot Buvik 1-5. Samtidig vant Hitra hjemme mot Stjørdals-Blink 2. Det betyr at andrelaget fra Stjørdal ikke lenger har mulighet til å rykke opp. Dette kan være gunstig for Orkla 2, ettersom Stjørdals-Blink 2 nå kommer til Orkla Sparebank stadion kommende søndag uten et eventuelt opprykk å spille om. 

Før søndagens siste runde har både Rennebu og Orkla fire poeng. Rennebu skal til Hitra i sin siste kamp. Orkla spiller hjemme mot Stjørdals-Blink 2. Orkla har en målforskjell som er sju mål bedre enn Rennebu. Det betyr at Orkla 2 mest sannsynlig havner over Rennebu på tabellen dersom laget oppnår et like godt resultat som Rennebu i den siste kampen. 

Det blir en spennende søndag for alle som følger med på den lokale breddefotballen! Ta turen til Orkla Sparebank stadion søndag klokka 14.00. Orkla 2 går for seier og fornyet kontrakt i 4. divisjon!

Orkla 2 Rennebu 01Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere