God match men dårlig poengfangst

22/08/2013

Vi visste at Verdal har et godt lag, og vi tapte 6-0 for de i kvalifiseringen i vinter. Men vi leverte en meget god kamp borte mot Levanger forrige uke, en kamp hvor Orkla var spillemessig overlegen i store perioder, og burde ha vunnet. Vi håpet at guttene skulle fortsette det gode spillet…

Kampen får tidlig et preg av to lag med forskjellige kvaliteter. Orkla som et spillende lag, hvor ballen ofte går igjennom midtbanen og ut på kant, mens Verdal slår tidlig og langt opp på en rask spiss.

I det 4. spilleminutt har vi en dobbeltsjanse, hvor vi burde ha scoret. I det 20. minutt brenner vi en corner fra kloss hold!! Men i det 36. minutt får Orkla endelig nettkjenning! En corner slått fra Geir Magne treffer Christopher på hode, og han header inn 1-0! En meget fortjent ledelse.

Vi får en ny stor dobbeltsjanse i det 43. minutt på en dødball, men ballen spretter fritt på 2 meters hold, uten at vi klarer å sette den inn! Vi går til pause med en fortjent ledelse, hvor hele laget står fram med gode prestasjoner og innsats. Men samtidig ser vi at deres raske spiss skaper problemer for oss de gangene de spiller tidlig opp i bakrommet.

2. omgang starter litt forsiktig de første minuttene, men så fester Orkla grepet igjen. I løpet av de neste 20 minuttene er Orkla det klart førende laget, og Verdal blir skikkelig trykket tilbake på banen. I det 11. minutt, 13. minutt og det 21. minutt har vi 3 mega sjanser, som reddes på strek på en corner, og som stryker stolpene! Helt utrolig at vi ikke scorer i disse situasjonene. Men Verdal er heldige og forsvarer seg godt.

Så skjer det som vi fryktet. Et langt oppspill i bakrommet i det 70 minutt, snappes opp av Verdal sin spiss, og han setter den mellom beina på vår keeper og i mål, 1-1! Et typisk kontringsmål,  i mot spillets gang…Heldigvis er våre gutter på hugget med en gang, og 2. minutter senere scorer vi igjen. Et smart slått frispark fra Martin Aa, og på bakstolpen dukker Vebjørn opp og setter inn 2-1 målet!

Så skjer det som ikke skal skje . På de siste 6 minuttene scorer Verdal to mål. En corner hvor vi glipper i markeringen, og nok en gjennomløpning av deres spiss i kampens neste siste spilleminutt. Espen T. får en god mulighet på å sette in utligningsmålet fra kloss hold, men headingen går utenfor…

Vi taper nok en kamp hvor vi i store deler av kampen er spillemessig overlegne. Vi vinner sjansestastikken 8-4, det sier også det meste, og det viser også hvor effektive Verdal var. Men kamper vinnes ikke på sjansestatistikk, men i omsatte sjanser i mål. Men det er viktig at vi tar med oss det gode spillet vi har levert nå i to kamper, og guttene må ikke henge med hodet på grunn av at seieren har uteblitt. Med slikt spill vil 3 poengeren snart komme!

PS! Samarbeidslaget Meldal/Orkla2 i 2. div spilte også i går. De vant en sterk sier mot Malvik, hele 6-2. Her markerte seg  flere Orkla FK spillere med gode bidrag, både som målscorere sog som gode lagspillere.