Fin første dag av Eggens trenerskole 2023

04/02/2023

IMG 5489
Eggens trenerskole 2023 ble innledet i Sodvinhallen i Heim lørdag. Orkla Fotballklubb og Rosenborg Ballklub står som arrangører av trenerskolen, som i år gjør comeback etter sju års pause. 

Noen bilder fra lørdagens trenerskole ser du i vårt fotoalbum.

IMG 5465

I Orkla Fotballklubb er vi glade for å ha med oss Rosenborg på arrangørsiden under Eggens trenerskole. Under denne helga i Sodvinhallen stiller RBK med bortimot 100 spillere og store deler av sitt trenerapparat både på herre- og kvinnesiden. 

IMG 5470
Ola By Rise og Christian Eggen Rismark innledet trenerskolen med et foredrag om Godfotarven. Ola By Rise ble "kastet" inn i RBK-målet av Nils Arne Eggen som 16-åring, og var i flere tiår en viktig person og kontinuitetsbærer for Rosenborg. Christian Eggen Rismark er 3. generasjons Eggen, og sånn sett en viktig del av Godfotarven. Morfar Nils Arne og onkel Knut Thorbjørn var hovedpersonene da Eggens trenerskole ble startet opp i 2004.

IMG 5484
Rundt 65 deltakere er med på Eggens trenerskole 2023, et stort og gledelig antall for alle med interesse for trøndersk og norsk fotball. Gjennom trenerskolen vil Rosenborg kunne dele av sin kunnskap og historie på en måte som sprer kompetanse rundt til klubber og kretser. Dette vil i andre enden gagne både bredde og topp i norsk fotball. 

IMG 5477
Deltakerne under trenerskolen er delt inn i grupper. Alle gruppene har hver sin veileder som følger dem i løpet av helga. Her blir veileder Christer Basma kjent med sin gruppe, og gruppa gjør seg klar for å følge de praktiske øktene i Sodvinhallen. 

IMG 5485
Lørdagens første økt på feltet ble holdt at trenere fra RBK kvinner. Jenter fra Rosenborg sin ungdomsavdeling stilte som spillere, og tema var "Pasningen - spille gjennom forsvarsledd". 

IMG 5487
Deltakerne på trenerskolen fikk se øvelser som brukes for å trene på pasninger gjennom ledd. De fikk også se aktive trenere som fokuserte på læringsmomentene under økta. 

IMG 5491
Etter noen øvelser i mindre grupper på små flater skulle jentene ta med seg læringsmomentene inn i spill. Veiledning på læringsmomentene er viktigere enn å telle antall mål, selv om spillet naturlignok handler om å vinne. 

IMG 5495
Ola By Rise hadde lørdagens andre økt, med temaet "Skape og utnytte overtall".

IMG 5500
Også i denne økta var ble det øvd på læringsmomentet gjennom smålagsspill, før jentene gikk videre til spill på større bane.

IMG 5508
Her øves det på overtall gjennom spill med vegger. Ola By Rise stopper spillet med jevne mellomrom, og gir jentene råd om veien videre i spillet. 

IMG 5515
Etter økta med By Rise var det klart for spillermøte med RBK Kvinner sitt A-lag. Steinar Lein holdt spillermøtet før kampen mot KIL/Hemne, og trenerskolen fikk ta del i kampforberedelsene.

IMG 5518
Steinar Lein snakket om fokuspunktene før treningskampen, og han snakket om hva han ville se mer av underveis i kampen. RBK Kvinner har ikke spilt kamp siden oktober, selv om de har øvd en god del 11 mot 11 på trening. Etter spillermøtet var Lein tilgjengelig for spørsmål fra trenerskolen. Han snakket åpent om veien laget har gått siden han tok over i 2019, og om filosofien som RBK Kvinner jobber etter. Steinar Lein mener at man i mange sammenhenger kan kjenne igjen Nils Arne Eggens tanker om fotball i måten RBK Kvinner spiller på. 

IMG 5524
Etter en felles evaluering av spillermøtet var det klart for treningskamp mellom KIL/Hemne og Rosenborg Kvinner. Ville trenerskolen kjenne igjen noe av det som Steinar Lein snakket om på møtet? Kunne vi se mønstre i kvinnelagets spill som de har jobbet med på trening? Alle som deltar på trenerskolen stod i nærheten av RBK sin benk under kampen, slik at man kunne få med seg instrukser og tilbakemeldinger som gis til et norsk topplag på kvinnesiden. 

IMG 5523
Søndag fortsetter Eggens trenerskole 2023 i Sodvinhallen. Da er det herresiden i Rosenborg som står for mye av det faglige innholdet, og det blir økter med spillere fra RBK sitt akademi. Temaer for dagen er oppfattelseshurtighet, etablert forsvar/kontring og etablert angrep/gjenvinning. Trenerskolen får delta på Kjetil Rekdal sitt spillermøte før herrelagets kamp mot Levanger, som spilles klokka 15.30. Trenerskolen avsluttes ca 17.30.

Kampen mellom RBK og Levanger er åpen for publikum. Det selges billetter i Sodvinhallen. Velkommen!


 


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere